De week van Pol Veirman
Derde jaargang n° 142 - Week 33 : van 13 tot 19 augustus 2006


ROUWCENTRUM MEETJESLAND STEUNT KINDERKANKERFONDS.

Tijdens het weekend van 30 juni opende het Rouwcentrum Meetjesland van Johan Borgonjon en zijn partner Ann de deuren op den Hoeke. Aan de genodigden hadden zij gevraagd om bij hun bezoek geen bloemen of geschenken mee te brengen, maar de waarde van hun bloemen of geschenk te storten op een speciale rekening. Afgelopen vrijdagnamiddag was een delegatie van de Maldegemse afdeling van de VZW Kinderkankerfonds te gast in het rouwcentrum. Johan en Ann overhandigden hen een cheque van €2000. Een gebaar dat door de VZW naar waarde werd geschat.

 


VANDALISME EN DIEFSTAL OP HET ADEGEMS KERKHOF.

"Waarom", vraagt de familie De Vos zich af, "moet het graf van ons kind en kleinkind het mikpunt blijven van dieven en vandalen. De afgelopen jaren zijn er verschillende aandenken van op het graf verdwenen of vernietigd. Een eerste maal ging de familie er van uit dat het om kattenkwaad van kinderen ging. Omdat het vandalisme en de diefstallen blijven aanhouden weten zij niet meer wat ze moeten doen. Zij hebben reeds meerdere malen klacht neergelegd bij de politie. De politie heeft naar aanleiding van de klachten het toezicht op het kerkhof verscherpt. De vandalen en of dieven wachten blijkbaar het voor hen geschikte moment af om hun slag te slaan.

GEEN RESPECT

Er is duidelijk een categorie van mensen die geen respect hebben voor de laatste rustplaats van andere mensen. Hoe is het anders te verklaren dat ouders toelaten dat hun kinderen spelen of crossen op het kerkhof en er zelfs niet voor terugdeinzen om tussen de graven te springen of te rijden. Ouders kunnen hun kinderen niet overal in het oog houden maar zij kunnen hen toch wel enkele normen en waarden bijbrengen. Jongeren moeten ook van zichzelf weten dat een kerkhof geen speelplaats is. Dat zij zich evenzeer de vraag stellen hoe zij zouden reageren mocht iemand het graf van een van hun dierbaren beschadigen.

GEEN ALLEENSTAAND GEVAL

Een rondvraag bij enkele mensen leerde ons intussen dat het probleem van de familie De Vos geen alleenstaand geval is. Er zijn nog families die met hetzelfde probleem kampen. Ook zij hebben reeds contact opgenomen met de politie. Tot op heden hebben al de families in het openbaar gezwegen over het leed dat hen door het vandalisme en de diefstallen wordt aangedaan. Nu willen ze niet langer zwijgen en hopen dat de politie op de steun van de bevolking kan rekenen om de vandalen bij de lurven te vatten zodat hun dierbaren echt in vrede kunnen rusten.

 


TOCH ZONDER GORDEL BIJ AANGEKONDIGDE CONTROLES.

Nadat ze vrijdag 4 augustus met een preventieactie hadden uitgepakt en 113 personen in de tuimelwagen hadden gezeten organiseerde de politie op zaterdag 5 augustus zijn aangekondigde controle. Dat er nog veel chauffeurs de waarschuwingen in de wind slaan bleek na afloop van de actie. Er werden tijdens de controles 88 wagens uit het verkeer geplukt. Bijna de helft van de chauffeurs had de gordel niet aan. Ook 10 passagiers werden betrapt op het meerijden zonder gordel.

Net als bij de vorige aangekondigde controle werd niet alleen op het dragen van de gordel gelet. Ook de wagens met een aanhangwagen kregen tijdens de actie meer dan gewone aandacht. Uit deze en eerdere controles is gebleken dat veel chauffeurs die een aanhangwagen trekken het niet zo nauw nemen met de wetgeving op de aanhangwagens. Daarom heeft de politie besloten om in de toekomst ook meer aandacht te besteden aan de aanhangwagens. Er zal niet alleen nagegaan worden of de aanhangwagen aan alle technische voorwaarden voldoet, er zal ook controle gedaan worden op het vervoerde gewicht. Controles hebben immers aangetoond dat veel mensen hun aanhangwagen overladen.

 


HONDEN VERSCHEUREN HERTEN.

Een Rottweiler en een Staford pitbullterriër die uit hun ophokplaats in de Krommewege waren uitgebroken hebben dinsdagmorgen op de weide van de Familie Standaert langs de Koning Leopoldlaan een lugubere ravage aangericht. De familie Standaert die al jaren Herten kweekt en die zo tam heeft gekregen dat ze uit hun handen eten stelden dinsdagmorgen met ontzetting vast dat de twee uitgebroken honden vier van hun oudere herten hadden dood gebeten en er twee ernstig hadden verwond. Zelfs de elektrisch geladen omheining rond de weide had de bloeddorstige honden niet kunnen afschrikken. De vijf lammeren, waarvan er enkele nog maar een paar weken oud zijn, hadden zich in het kreupelhout verstopt en ontsnapten aan een zekere dood.

Toen de politie ter plaatse kwam keerde een van de honden zich tegen een van de agenten. Die schoot het dier dood. Hoewel de eigenaar van de honden aanvankelijk niet de intentie had om ook de 2de hond te laten afmaken heeft hij na enig aandringen van de familie Standaert toch de opdracht gegeven om de hond te laten inslapen.

Volgens getuigen zou het niet de eerste maal zijn dat de honden het hazenpad kozen. Kort geleden zouden ze nog opgepakt zijn in de omgeving van een weide met paarden.

 


GENTWEG TIJDELIJK AFGESLOTEN.

 

Ook de Gentweg die verbinding vormt tussen Blekkersgat en Onderdijke droeg de sporen van de hittegolf met zich mee. Enkele stukken beton brokkelden uit. Om erger te voorkomen heeft de gemeente de Gentweg tijdelijk voor het verkeer afgesloten en de beschadigde stroken beton vervangen. Over enkele dagen zal er opnieuw normaal verkeer in de Gentweg mogelijk zijn. Vooral voor de landbouwers zijn die werken een grote handicap. Wie van uit Blekkersgat nu naar zijn weiden of landbouwgronden in onderdijke of omgeving moet kan niet anders dan een ruime omweg maken.

 


MICHIEL VAN AELBROECK GEEFT VOORRANG AAN ZIJN STUDIES.

Enkele kwetsuren hebben er voor gezorgd dat Michiel Van Aelbroeck aan een moeilijk seizoen bezig is. Onlangs was hij nog te zien op het wereldkampioenschap in Nederland. Dat bewijst dat zij bij de BWB in hem geloven. De gewezen sportman van het jaar heeft de balans van het lopende seizoen opgemaakt en heeft een beslissing genomen die de meeste wielerliefhebbers zullen betreuren. De sportieve Michiel die de zwaarste wedstrijden opzocht heeft besloten om te kappen met het wielrennen. Uit een interview met de VUM leerden we dat hij voorrang geeft aan zijn studies van handelsingenieur. Die beslissing is er gekomen na zijn periode van vallen en opstaan. Hij zit zich niet opgaan in een loopbaan van profrenner. Hij sluit niet uit dat hij nog zal fietsen maar fietsen komt voor hem niet meer op de eerste plaats.

 


SPAANDERKERMIS SCHOOT ZONDER VIZIER.

Vrijdagavond zetten Spanjaardshoek, Middelleen, Weide en Molenstraat hun kermis in met een ribbenfestijn. Zaterdagnamiddag werd in de feesttent pijl en boog gehanteerd. Om iedereen gelijke kansen te geven waren enkel bogen zonder vizier toegelaten. "Voor een goede schutter mag dat geen probleem zijn. Die ook zonder vizier de gaaikes doen tuimelen merkte een van de schutters op alvorens een eerste nipt naast schot loste.

 


KOM OP TEGEN KANKER WACHT OP TAXUS SNOEISEL.

Nu iedereen terug is uit vakantie en terug begaan is met het onderhoud van zijn tuintje herinnert het Gemeentelijke comité KOTK zijn oproep voor taxussnoeisel. Wie zijn taxus haag bijknipt kan met de jonge afgeknipte scheuten terecht op het industrieterrein. De jonge scheuten moeten wel binnen de 6 uren na het afknippen op hun bestemming zijn. Het zuiver snoeisel kan ook rechtstreeks afgeleverd worden bij B&C Van Hulle in de Urselweg. De Firma Van Hulle schenkt KOTK €10 per kubiek snoeisel dat wordt binnengebracht.

 


TWEEDE BIM KARTING OP HET INDUSTRIETERREIN.

Terwijl de meeste mensen met hun afval naar het containerpark reden werd op de parking van de Swaan Spaan druk gewerkt aan de aanleg van het terrein voor de tweede BIM Karting. Daarin nemen ploegen van de op BIM aangesloten het in een sportieve strijd tegen elkaar op.

Om elkaar en elkaars diensten en producten beter te leren kennen hebben de bedrijven die op het industrieterrein gevestigd zijn BIM ( Bedrijven Industrieterrein) opgericht. BIM is ondertussen ook opengesteld voor bedrijven die in de gemeente maar niet op het industrieterrein gevestigd zijn. Er zijn regelmatig contacten tussen de bedrijfsleiders en BIM is ook de spreekbuis van de bedrijven naar de gemeentelijke overheid toe. Om de band tussen de bedrijven te versterken wordt er ook af en toe gezellig getafeld. Vorig jaar werd voor het eerst voor het personeel een kartingnamiddag georganiseerd. Het succes van en de publieke belangstelling voor dat initiatief was zo groot dat BIM de kartingnamiddag terug in zijn jaarprogramma heeft ingeschreven. Zondag 13 augustus ronken de kleine motoren open rond de parking van de Swaan Spaan. Als de wedstrijden zijn afgelopen kan het publiek zelf achter het stuur plaatsnemen. De Krommewege is tijdelijk voor het doorgaand verkeer afgesloten.


Home
Home
 
Made in France