De week van Pol Veirman
Derde jaargang n° 141 - Week 32 : van 06 augustus tot 12 augustus 2006


HILDA SIERENS IS NIET MEER.

Woensdag 9 augustus nemen familie, vrienden en kennissen afscheid van Hilda Sierens die op 16 maart 98 jaar geworden is en moeder was van 11 kinderen. Zij overleed in de vroege ochtend van donderdag 3 augustus na een kortstondig verblijf in de H. Hart kliniek in Eeklo.

Veel mensen die telefonisch met mij contact opnamen om een of ander nieuws te melden of informatie te vragen hebben ongeweten met Hilda contact gehad. Ondanks haar hoge leeftijd nam ze tot voor kort nog altijd vlot de telefoon aan.

Samen met haar echtgenoot Camiel Veirman heeft ze haar elf kinderen soms in moeilijke perioden opgevoed. Zelfs in die moeilijke omstandigheden stond zij nog altijd klaar om anderen die het nog moeilijker hadden dan haar te helpen. Dat is een van de waarden die zij samen met haar echtgenoot aan haar kinderen heeft doorgegeven. Ook toen het haar beter voor de wind ging heeft ze nooit haar moeilijke periode vergeten. Ze kon tot haar laatste levensdag ook gelukkig zijn met de kleine dingen van het leven. Haar kinderen, kleinkinderen achterkleinkinderen en achterachterkleinkind waren haar trots. Zij en haar vele vrienden uit de talrijke socio -culturele verenigingen waarvan ze tot haar overlijden actief lid was zullen haar missen.

 


TUIMELWAGEN ERG IN TREK BIJ AUTOMOBILISTEN.

Een kort verblijf in de tuimelwagen overtuigde zelfs de grootste tegenstanders van het dragen van de autogordel van die extra veiligheid in de auto. Of zij hem in de toekomst ook zullen dragen is een andere vraag.

Als aanloop naar de 2de aangekondigde grote controle op het dragen van de autogordel, door zowel de chauffeurs als zijn passagiers, van zaterdag 5 augustus werd vrijdag 4 augustus een sensibiliseringsactie georganiseerd. In de loop van de dag werden op verschillende plaatsen in Maldegem en zijn deelgemeenten controles uitgevoerd. Wie bij een controle de gordel niet droeg had de keuze tussen een PV of een kort verblijf in de tuimelwagen. Die wagen van de verkeerspolitie stond opgesteld op het marktplein.

Dat er nog veel chauffeurs en passagiers de gordel niet aanklikken bewees het bij de momenten van druk bezoek aan de tuimelwagen. Iedereen die na enkele tuimelingen met de wagen terug met zijn beide voeten op de begane grond stond was overtuigd dat de gordel bij een ongeval levens kan redden en de kans op zware kwetsuren verkleint. Of de vijanden van de gordel hem daarom in de toekomst ook zullen dragen zegden zij er niet bij.

VRIJWILLIGERS

Het waren niet alleen betrapte chauffeurs en passagiers die plaats namen in de tuimelauto. De attractie op het marktplein trok ook mensen aan die in het centrum winkelden of wandelden. Een deel van hen hield het bij kijken hoe de wagen tuimelde en hoe bleek de mensen er na enkele omwentelingen uit kwamen. Anderen boden zich spontaan aan om ook eens plaats te nemen in de tuimelwagen.

Als een actie met de tuimelwagen het dragen van de gordel kan bevorderen dan is de politie graag bereid om later, als de tuimelwagen nog eens vrij is, de actie te herhalen.

 


KOEN VAN DE KERCKHOVE HEEFT VOOR DE QUEST GEKOZEN.

Nadat hij enige tijd met zowel de Quest (Nederlands merk) en de WAW ( Belgisch product) heeft gereden heeft Koen de knoop doorgehakt en gekozen voor de Quest. Zij oud leerling Karel-Marc heeft de WAW overgenomen.

Na zijn tocht met zijn velomobiel van Reet naar zijn ouderlijke woning Adegem en terug is Koen Van de Kerckhove er nog meer van overtuigd dat hij de Quest mits enkele aanpassingen nog comfortabeler kan maken. Extra verlichting en vooral het creëren van bergruimte door in het achterdeel van de Quest een koffer te maken met openklapbaar deksel zijn aanpassingen die er in de nabije toekomst aankomen.

Zijn beslissing om de Quest te houden en de WAW over te dragen aan zijn oud-leerling Karel-Marc is na de beoordeling van de technische uitrusting van de beide velomobiels gebeurd. Voor de vering op alle wielen bij de Quest heeft bij het nemen van zijn beslissing een belangrijke rol gespeeld. Koen liet ons ondertussen ook nog weten dat Quest en WAW niet de enige types en merken van Velomobiel zijn. Even surfen op het internet leert ons dat er nog zeker vijf andere merken zijn.

 


SPAANDERKEMIS KOMT ER AAN.

Vrijdag hijsen de inwoners van Spanjaardshoek, Middelleen, Weide en Molenstraat de kermis vlag. Omdat er lang onduidelijkheid bestond over de kwaliteit en de prijs van de mosselen heeft het bestuur het voorziene mosselsouper noodgedwongen van het programma moeten afvoeren. In plaats van mosselen werd voor dit jaar voor een ribbenfestijn gekozen. Wie geen ribben lust maar er op vrijdagavond toch wil bij zijn, kan een koude schotel bestellen. Het aperitief is een geschenkje van het feestcomité. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Zaterdagnamiddag staat vanaf 14u30 in de feesttent liggende wip opgesteld. Er mag enkel met bogen zonder vizier geschoten worden. Zo hebben alle deelnemers gelijke kansen. Pijl en bogen hanteren kan voor €3,50. Na het succes van vorig jaar staat ook dit jaar op zaterdagavond de ludieke spaanderquiz op de affiche. Om praktisch alles in de hand te houden mogen er niet meer dan 30 ploegen, elk bestaande uit 4 leden, aan de quiz deelnemen.

Zondagnamiddag is er de fietstocht. Er kan gestart worden tussen 13u30 en 14u30. Vanaf 17u tot 20u kunnen er streekbieren geproefd worden. Alle dranken kosten €1,25. Om 19u maakt D.H.E.W zijn opwachting op Spaanderkermis. Deze rockband uit Maldegem is reeds enkele jaren vaste klant op de Gentse feesten. Maandag staat na de dienst voor de overledenen in de feesttent de ontbijttafel gedekt. Dat ontbijt liep in het verleden uit tot een stuk in de namiddag.

 


RODE KRUIS ZOEKT EN ORGNISEERT.

Met de huldiging van trouwe bloedgevers nam de Maldegemse afdeling van het Rode Kruis een nieuwe start. Om de werking van de plaatselijke afdeling levendig te houden is een goed werkend plaatselijk bestuur nodig. Daarom is het Rode Kruis op zoek naar mensen die bereid zijn om me te werken aan de heropbouw van de eens zo actieve en goed gestructureerde afdeling van het Rode Kruis. Het provinciaal bestuur ondersteunt de initiatieven die door de mensen die reeds tot het bestuur toetraden.

Dat provinciaal bestuur werkt ook mee aan cursus helper Rode Kruis die vanaf 19 september in de lokalen van het Rode Kruis in de Bloemestraat wordt georganiseerd. Die cursus staat open voor iedereen en is gratis. De lessen gaan door op dinsdag en donderdagavond van 19u30 tot 21u45. De eerste les is voorzien voor dinsdag 19 september. De laatste les is er op donderdag 9 november. Voor informatie over de werking van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis of de cursus Helper Rode Kruis kan contact opgenomen worden met Dieter Bauwens (0497-02.32.40), Jean - Pierre Bauwens (050/71.51.25) of Jeanine Lips (050-71.57.79).

 


DE WERKEN ZIJN GESTART.

Voor het verkeer komende van over de viaduct dat richting Brugge moet is het even aanpassen.Vroeger was de lange bocht verboden zone nu is het verplichte rijrichting.

Zoals aangekondigd werd afgelopen maandag de nodige signalisatie aangebracht in Maldegem zodat op 1 augustus de werken aan het kruispunt ter hoogte van de vroegere rijkswachtkazerne konden beginnen. Dinsdagmorgen werd reeds begonnen met uitbreken van de een gedeelte van het wegdek van de Koning Albertlaan. Het zal enkele weken duren voor het kruispunt volledig blootgelegd is en de er met de voorbereidingen van de rotonde kan begonnen worden. De aannemer en de politie hebben er bij het opmaken van het omleidingsplan ervoor gezorgd dat tijdens de duur van de werken alle handelszaken bereikbaar blijven.

 

Ook de politie afdeling in de oude rijkswachtkazerne blijft gedurende de werken bereikbaar.

Er zal ook naar gestreefd worden om de aangelanden zoveel mogelijk hun auto op de eigen parking te kunnen houden. Terwijl het eerste gedeelte van het wegdek van de Koning Albertlaan werd uitgebroken en ter plaatse gemalen, werd er druk gewerkt aan de trekweg tussen de Westeindestraat en de koning Albertlaan. Die trekweg moet er voor zorgen dat het politiekantoor bereikbaar is en dat de politie zowel richting centrum als richting expresweg kan uitrukken.

 


MET BELGERINKELNAAR DE WINKEL.

Tijdens de maand juni pakte de gemeente en de middenstand uit met de actie "Met belgerinkel naar de winkel". Wie als klant per fiets naar de winkel reed kreeg van zijn winkelier op zijn spaarkaart een stempel. De klanten moesten hun volle ingevulde spaarkaarten in een doos bij de winkeliers of de gemeente deponeren. Uit die spaarkaart worden de winnaars van de prijzen die aan de actie verbonden zijn getrokken.

Er was voor Maldegem en zijn deelgemeenten blijkbaar enige onduidelijk over het afronden van de actie. De winnende spaarkaarten worden getrokken op zondag 27 augustus tijdens Maldegem wandelt, fietst, proeft en swingt. Omdat nog niet alle handelaars hun dozen met spaarkaarten hebben binnengebracht doet de gemeente een oproep naar de handelaars om hun doos of dozen zo snel als mogelijk op het secretariaat bij Jona De Flou is huis Wallyn binnen t brengen.


Home
Home
 
Made in France