De week van Pol Veirman
Derde jaargang n° 135 - Week 26: van 25 juni tot 01 juli 2006


U GAAT MET VAKANTIE DE POLITIE WAAKT !

Vorige week stond de lokale politie Maldegem met een infostand op de braderie. Zo kregen de bezoekers de kans om kennis te maken met alle diensten die politie de bevolking aanbiedt. Met de vakantie in het verschiet is het belangrijk te weten dat de politie tijdens uw afwezigheid extra aandacht besteed aan uw woning en uw omgeving. Het is voldoende dat u hen tijdig verwittigt over de periode van afwezigheid. Ook mensen die bouwen of verbouwen en hun woning extra willen beveiligen kunnen bij de politie gratis tips voor die beveiliging krijgen.

 


KVK ADEGEM OP DE VOORAVOND VAN EEN NIEUW SEIZOEN.

Yannick Van De Walle ('L voorspeler), John De Sutter ( midden), Stefan Dellaeert ( verdediger), Jordy Van Audenaerde ( Centraal verdediger), Christoph Rau (doelman), Michael Matthys (midden), Frederik De Leu (spits), Gilles Declercq (Midden) en Dominique Goethals (aanvallende middenvelder).

Zij werden tijdens de eerste vergadering van het nieuw seizoen door voorzitter Noël Wille aan het bestuur en de andere spelers voorgesteld.Zondag 23 juli begint voor de spelers van KVK Adegem de voorbereiding van het nieuw seizoen. Donderdagavond 22 juli zaten ze samen met het bestuur en de trainersstaf in de kantine van KVK.

Voorzitter Wille blikte in zijn inleiding even terug op het voorbije seizoen. Hoewel de ploeg zijn doelstelling zonder problemen het behoudt in 2de prov. behaald had, verwees de voorzitter toch nog even naar de dipjes die de ploeg in de loop van het voorbij seizoen gekend had. Hij is er van overtuigd dat ook volgend zijn mannetje zal staan in 2de provinciale. Acht spelers verlieten Adegem en er komen er 9 bij. Volgens voorzitter Wille heeft het transferbeleid niet alleen voor verjonging maar ook voor versterking gezorgd. De voorzitter maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens zijn waardering voor de mensen die zich als vrijwilliger inzetten voor de ploeg. Ook voor "de raad van eer " ,die hij als één van de hoofdsponsors bestempeld, had de voorzitter woorden van lof. Hij onderstreepte dat het bestuur er is om het algemeen beleid van de club uit te stippelen.

Het sportief beleid is een bevoegdheid van de trainers en zijn medewerkers. Alvorens het woord te geven aan trainer Jo Cappelle dankte de voorzitter ook nog Michel Martens. Hij is niet alleen de man die dicht bij de spelers staat, hij is volgens de voorzitter ook de man die de contacten onderhoudt met de sponsors en de afgelopen maanden met succes onderhandelde met nieuwe sponsors.

CONDITIE

Trainer Van Cappelle blikte met een zekere tevredenheid terug op het voorbije seizoen. Hij vond het wel jammer dat de ploeg op het einde van het seizoen in een dipje bleef hangen. Hij hoopt volgend seizoen minstens evenveel punten te halen als vorig seizoen. Enkele punten meer sprokkelen dan vorige seizoen biedt de mogelijkheid om op de vijfde plaats te mikken. In het vooruitzicht van het nieuw seizoen verwacht hij van de spelers dat zij in goede conditie op de eerste training verschijnen. Dat betekent concreet dat zij nu reeds zelf met de voorbereiding van hun nieuw seizoen beginnen. In 2de provinciale moet een trainer niet zorgen voor de opbouw van de conditie van de spelers, daar moeten de spelers voor het grootste deel zelf voor zorgen. Hij voorspeld dan ook geen vele rondjes lopen op training. Hij is een voorstander van veel trainen met de bal en ook veel oefenwedstrijden spelen. Dat laatste is ook te zien aan de kalender van de oefenwedstrijden. Voor die wedstrijden werd ook gekozen voor ploegen die minstens op het zelfde niveau of zelfs hoger spelen.

Net als de voorzitter verwees de trainer ook naar het huishoudelijke reglement waarin een aantal gedragsregels waaraan de spelers zich zowel op training als voor tijdens en na de wedstrijden zowel thuis als op verplaatsing moeten houden.De eerste wedstrijd in de nieuwe competitie speelt KVK op 2 september thuis tegen Gavere – Asper.

 


ROUWCENTRUM MEETJESLAND OPENT ZIJN DEUREN.

Het Ceremoniebedrijf van Johan Borgonjon heeft de laatste jaren een ander en meer menselijker gelaat gekregen. Vanaf heden begeleid Johan en zijn partner Anne als het rouwcentrum Meetjesland met hun nieuw funerarium de families bij het overlijden van een dierbare. U kan zaterdag 1 juli tussen 14u en 20u en op zondag tussen 8u en 20u bezoekje brengen aan het rouwcentrum Meetjesland.

In de rust uitstralende aula van het rouwcentrum kunnen familie, vrienden en kennissen op een serene manier afscheid nemen van hun overledene en hem of haar vanaf het rouwcentrum begeleiden naar zijn laatste rustplaats.

 


SPORTFEEST MET EEN VERHAAL IN DE PAPAVER.

Om alle ouders en grootouders van de kinderen de gelegenheid te geven hun kind en of kleinkind aan het werk te zien hield de papaver drie dagen sportfeest. Alle kinderen van de kleuters tot de leerlingen van het 6de leerjaar waren bij het sportfeest betrokken. De leerlingen van het 3de leerjaar jongleerden met doekjes. Door die zachte bries tijdens hun opvoering was het jongleren nog moeilijker dan tijdens de repetities maar het lukte.

 


MAKEN SMART BOARDS SLIMMERE LEERLINGEN ?

De smartborden kunnen gebruikt worden in alle klassen. Zowel voor de leerlingen als de leerlingen zijn de borden een nieuwe uitdaging.

Tijdens zijn opendeurdag had de Mevr. Courtmansschool als een van de blikvangers een Smart Board of slim bord tentoongesteld. Volgend schooljaar zal de school zelf gebruik maken van 4 van deze borden.

Donderdagnamiddag stelde directeur Fransoo de borden voor. " Het is een dure investering die zichzelf op termijn meer dan terugbetaalt" verantwoordde de directeur de aankoop van de vier borden. Het slimme bord bestaat uit een scherm, een computer, een projector en de nodige software. Om de vele mogelijkheden van de borden te bewijzen wandelde Peter Hofman die in de school instaat voor de technische begeleiding van het werken met slimme borden, een wandeling door de vele mogelijkheden van het slimme bord. Met zijn demonstratie bewees de heer Hofman dat het Slim bord zowel in de Het basisonderwijs, het secundaire als het avondonderwijs kan gebruikt worden.

INERACTIEF

Het Slim bord kan door de leerkracht gebruikt worden voor zin lessen voor te bereiden. Hij kan nadat hij zijn voorbereiding gemaakt heeft alles laten uitprinten of het in door de computer laten opslaan om het dan later tijdens de les opnieuw op te roepen. Tijdens de lessen kunnen zowel de leerkrachten leerlingen op het bord oefeningen maken teksten schrijven. Ook voor lessen geschiedenissen, aardrijkskunde en scheikunde biedt het slimme bord ongekende mogelijkheden. Proeven die in het eigen labo niet uitgevoerd kunnen worden kunnen nu door de leerlingen op het slimme bord worden uitgevoerd.

Het ligt ook in de bedoeling van de directie om in het later stadium als zowel in België als in andere landen videoconferenties met klassen in binnen en buitenland te organiseren.

WENNEN

De directie heeft bewust gekozen om de slimme borden net voor het einde van het schooljaar aan de leerkrachten en leerlingen voor te stellen. Bij het begin van het nieuw schooljaar zullen de leerkrachten de gelegenheid krijgen om zich met de slimme borden vertrouwd te geraken. Het is dan aan hen om ook de kinderen te laten wennen aan het gebruikt van het nieuwste technisch snufje in het onderwijs. Directeur Fransoo onderstreepte dat de aanschaf van de 4 smart boards er niet gekomen is als een soort stunt maar als een wissel op de toekomst. Hij en zijn medewerkers willen er voor zorgen dat de leerlingen van de Mevr. Courtmansschool als de beste voorbereid worden op hun toekomst.

 


DE MEI WAPPERT OP HET OCMW NIEUW RUSTHUIS.

Zoals de traditie het wil werd op het moment dat de ruwbouw van het nieuw OCMW rusthuis zijn hoogte punt bereikt had de mei geplaatst. Daar werd een puntje op gedronken.

Het was een winterse morgen in het voorjaar van 2005 toen de eerste spadensteek voor de bouw van het nieuw OCMW rusthuis werd gedolven. Zestien maanden later heeft de ruwbouw zijn hoogste top bereikt. Het bestuur van het OCMW was van oordeel dat bij de bouw waarin senioren van een welverdienste rust zullen genieten ook oude tradities in ere moeten gehouden worden. Daarom stonden voorzitter Marleen Van den Bussche en haar medewerkers er op dat de mei werd geplaatst. Om die te plaatsen verhuisden alle bouwvakkers en een delegatie van het OCMW bestuur naar het platformdak van het in aanbouw zijnde rusthuis. Daar werd met vereende krachten de mei geplant. De OCMW voorzitter was vol lof over de manier waarop het personeel van de firma De Nul de werken aanpakt en de verschillende ploegen als een goed geoliede machine draaien.

Voor de aanwezigen op de meiplanting had zij ook opgezocht dat de mei planten in feite een oud heidens gebruik is waarmee geluk en vruchtbaarheid werden afgesmeekt. Bij dat gebruik werd toen reeds flink gedronken. Later heeft de kerk het gebruik overgenomen en gepoogd om dat drinkgedrag er geheel of gedeeltelijk uit te halen. Ten slotte hebben de bouwvakker het oud gebruik dat in de vergeethoek was geraak in ere hersteld. De laatste jaren gebeurt het nog zelden dat op de top van een nieuw huis een mei prijkte. Op het OCMW rusthuis blijft de mei nog even wapperen. Als blijk van waardering voor de inzet van de bouwvakkers nodigde het OCMW de bouwvakkers na het planten van de mei uit op een barbecue.

MOGELIJKS VERTRAGING

Hoewel de werken aan het rusthuis op schema zitten is de kans groot dat de officiële in gebruik name van het nieuw rusthuis, waarvoor nog een naam gezocht wordt, vertraging oploopt. Oorzaak van die vertraging zou de bouw van de service flats zijn in de onmiddellijke omgeving van het rusthuis gebouwd worden. Het OCMW had om praktische redenen die bouw van die serviceflats aan de firma De Nul toegewezen. De provincie heeft die toewijzing opgeschort. Het OCMW heeft door die toewijzing de wetgeving op de openbare aanbestedingen niet gevolgd. Het OCMW kan nu bij de provincie zijn beslissing motiveren waardoor de provincie de schorsing zou intrekken. Gebeurt dat niet dan moet het OCMW een nieuwe aanbesteding uitschrijven waardoor verschillende aannemers een prijsofferte voor de serviceflats kunnen indienen.

Als het dossier die laatste richting ingaat, zal dat een vertraging van de bouw van die flats van enkele maanden tot gevolg hebben. De officiële in gebruik name van het nieuw rusthuis, de 15 nieuwe bejaarden woningen en de service flats mag dan ten vroegste in het najaar van 2007 verwacht worden. Voor welke richting het OCMW zal kiezen kon de voorzitter nog niet zeggen. Het is niet zij alleen maar het bestuur van het OCMW die de te volgen strategie zal bepalen.

 


GEZINSBOND ORGANISEERD ZEVENDE FOTOZOEKTOCHT.

Ook dit jaar pakt de Adegemse afdeling van de Gezinsbond uit met een fotozoektocht. Iedereen kan aan deze wedstrijd deelnemen. Deelnemingsformulieren zijn tegen de prijs van € 4 te verkrijgen bij het bestuur, de Adegemse handelaars en de Dienst Toerisme Maldegem. Deelnemen aan de zoektocht kan te voet per fiets of me de auto. De afstand van de zoektocht bedraagt 25 km en kan gespreid worden over verschillende dagen. Ten laatste op 3 september moeten de deelnemers hun formulier met hun antwoorden binnen brengen bij het bestuur van de gezinsbond. De prijsuitreiking is voorzien op zondag 17 september. Voor meer informatie over de fotozoektocht kan contact opgenomen worden met Roger Regelbrugge tel: 050-71.70.47 of bij Luc Van Acker tel 050- 71.72.01


Home
Home
 
Made in France