De week van Pol Veirman
Derde jaargang n° 133 - Week 24: van 11 juni tot 17 juni 2006


DE PAPAVER OP SCHOOLREIS.

De leerlingen en de leerkrachten van het eerste leerjaar liepen er donderdagvoormiddag een beetje zenuwachtig bij. Voor de leerlingen was het de eerste maal dat zij met de klas op schoolreis gingen en ' s avonds niet terug thuis waren. Voor de leerkrachten was het uitkijken dat alle kinderen op de bus zaten.

Eens op de bus viel de drukte zowel bij de kinderen als de leerkrachten weg. De schoolreis richting Lembeke bossen kon beginnen. Hoewel de autobus het moeilijk had om uit Adegem-Dorp weg te geraken had iedereen op de bus toch al een brede lach op zijn gelaat.

 


KINDERFEEST BESLOOT VIERING 50 JAAR KVK ADEGEM.

CAT zorgde er voor dat de kinderen zich op het verjaardagsfeest van KVK Adegem zich geen seconde verveelden.

Bij het bestuur van KVK Adegem is de voorbereiding van het nieuw seizoen begonnen. Het verjaardagsfeest is een leuke herinnering. Vooral het feest op vrijdagavond met de huldiging van de huidige en vorige voorzitters en de verrassingsact was een topper. Jammer dat de jeugd niet warm liep voor het optreden van Coco Spirit op zaterdagavond. De kinderen waren zondagnamiddag wel laaiend enthousiast voor de namiddag dolle pret met CAT (Childeren Animation Team).

Eerst mochten ze zich samen met de Clowns uitleven op en met de verschillende attributen die CAT had meegebracht. Toen de kinderen een deel van hun energie kwijt waren begon Mister Priet Praat aan zijn show waarbij hij voortdurend de kinderen betrok. Terwijl de kinderen zich uitleefden in de show genoten de ouders en grootouders van het mooie weer en een drankje.

 


FIETSEN EN SNEUKELEN OP DE SPAANDER.

Op het einde van de fietstocht werd er aangeschoven voor de barbecue. Omdat de deelnemers in gespreide slagorde toekwamen was er rond de barbecue geen filevorming.

Tussen de voorbereiding van zijn jaarlijkse kermis in augustus vond het feestcomité van Spanjaardshoek en aanpalende straten nog de tijd om in samenwerking met Fietsen KRISTOF een sneukeltoer te organiseren. Dat comité moet op een goed blaadje staan bij de goden. Na de dagen van grijsgrauw weer mochten de 250 deelnemers hun kilometers onder een stralende zon afhaspelen. De tocht werd vanuit de garage Van de Voorde tussen 12u30 en 15u gestart en ging richting Oostwinkel. Bij Veevoeders Savat werd de eerste sneukel geproefd. Alvorens terug te keren naar Adegem werd een ommetje gemaakt naar Eeklo waar in de cafetaria van Het Leen de tweede sneukel stond te wachten. Op de terugweg werden, eens over Raverschootbrug, de remmen opnieuw dicht getrokken. Daar stond de volgende sneukel op de deelnemers te wachten.

NAGENIETEN

Na de fietstocht en de barbecue genoten de deelnemers nog gezellig na op een voor de gelegenheid aangelegd terras bij de garage van de Voorde.

De deelnemers namen hun tijd om het frisse lekkers naar binnen te werken. Zij hadden toen nog naar enkele kilometers meer voor de boeg. Toen ze in het zicht van de Garage Van De Voorde kwamen prikkelde de geur van vlees op de barbecue reeds hun smaakpupillen. Na het versterken van de innerlijke mens werd er bij een fris drankje nog gezellig nagekaart over de geslaagde sneukeltoer.

 


KAV VERWENDE HUN 60 PLUSSERS.

Een vereniging die leden heeft in alle leeftijdscategorieën neemt in zijn jaarprogramma activiteiten op waarbij alle leeftijdsgroepen betrokken zijn, alsook activiteiten die zich naar een bepaalde leeftijdsgroep richten. Vorige week werden de 60 plussers van KAV uitgenodigd voor een gezellige namiddag in het parochiaal centrum. De bijeenkomst werd een combinatie van informatie en ontspanning die volgens de 60 plussers voor herhaling vatbaar is.

 


GOUD VOOR JULIAAN HOENS EN NELLY DE VOS.

Tot vorig jaar woonden Juliaan Hoens en zijn echtgenote Nelly De Vos op hun boerderij in de Vulderstraat. Omdat ze een punt wilden zetten achter hun beroepsloopbaan van landbouwers hebben ze de boerderij in de Vulderstraat verlaten en hun intrek genomen in een van de woningen voor bejaarden in de Lazarusbron in Maldegem. Daar zijn ze al goed ingeburgerd. Zij vierden er vorige week, in aanwezigheid van een delegatie van het college van burgemeester en schepenen en de voorzitter van het OCMW, met hun familie en buren hun gouden huwelijksjubileum. Zowel Juliaan als Nelly zijn lid van KBG en hebben nog contact met de Landelijke Gilde. Kaarten is hun gezamenlijke hobby. Zij hopen nog vele jaren samen gelukkig te kunnen zijn in hun nieuwe omgeving.

 


YVES LETERME TE GAST IN DEN HOOGEN PAD.

Nadat hij vorige maand te gast was in Kleit en Sint Laureins was minister president Yves Leterme dinsdagavond gastspreker in den Hoogen Pad.

Op uitnodiging van de CD&V Jongeren en enkele landbouw en milieuorganisaties kwam Yves Leterme niet als Minister president maar als minister van Landbouw zijn beleid verdedigen. Schepen van milieu en provincieraadslid, legde de minster bij zijn inleiding enkel concrete vragen in verband met het MAP en de afbakeningen van verschillende zones in het in aanmaak zijnde structuurplan voor. Ook uit de voor deze infoavond volgelopen Hoogen Pad werden verschillende vragen op de minister president afgevuurd. Die bewees dat hij over een uitstekende dossierkennis beschikt. Zonder beroep te moeten doen op zijn kabinetschef beantwoorde hij alle vragen.

Zoals steeds onthield hij zich van beloftes waarvan hij niet zeker was dat hij ze kon waarmaken. Hij beloofde de aanwezigen wel dat de klachten die zij uitten ernstig zal onderzoeken en nagaan als er een oplossing aan hun problemen kan gegeven worden. Hij wees ook op de beperkingen die een minister heeft bij het behandelen en het nemen van beslissingen in een dossier. Hij moet rekening houden me de Belgische wetgeving en de Europese regelgeving.

 


VOETPAD LAG JARENLANG VERKEERD.

Omdat niemand tot voor kort het probleem meldde, ligt het voetpad voor het vroegere kantoor van het ziekenfonds al jaren lang verkeerd. Bij regenweer liep het water van het voetpad niet af richting riool maar naar de gebouwen. De nieuwe eigenaar van het gebouw heeft het probleem gesignaleerd en vorige week heeft de gemeente het voetpad over de ganse lengte van het gebouw uitgebroken en heraangelegd. Op het Eerste zicht heeft de verkeerde aanleg van het voetpad geen onherstelbare schade aangericht.

 


GAAIBOLDERS STEUNEN SPARMALIE.

Mario De Deyne (mannen), Isabelle Cockhuyt (vrouwen), Kenneth De Meyer (jeugd +10j) en Jarno Gobeyn (jeugd -10j) waren de winnaars van de gaaibolling ten voordele van de leefgemeenschap van Spermalie. Met de verantwoordelijken van Spermalie zal overleg gepleegd worden over de bestemming van de opbrengst van de bolling.

 


ECOSTREAM ZORGT VOOR GROENE ENERGIE.

Voor Geert Lenoir en de acht andere leden van het Ecostream - team dat vorige week in Adegem officieel zijn deuren opende heeft zonne energie geen geheimen meer. Heeft of maakt u als particulier, of als bedrijf, plannen om over te schakelen van de klassieke energievoorziening naar zonne-energie, dan bent u in de staatsbaan 83 in Adegem Maldegem op het juiste adres.

Lenoir Solar, het bedrijf van Geert Lenoir dat zich gespecialiseerd had in zonne energie is niet alleen van naam veranderd Als Ecostream maakt het nu deel uit van een internationaal systeemhuis dat groene energie in totaalpakketten ontwerpt en installeert voor particulieren en bedrijven. Samen met de ander negen filialen van Ecostream behoort Ecostream Belgium Tot het Econcern dat vestigingen heeft in verschillende Europese landen. E concern biedt niet alleen installaties voor zonne-energie aan. Ook voor de opwekking van andere vormen van groene energie beschikt zij over de nodige know how en installaties.

Dat groene energie de energie van de toekomst is daar zijn ze niet alleen bij Ecostream van overtuigd. Onafhankelijk zijn voor uw energievoorziening wordt zowel voor particulieren als bedrijven steeds belangrijker. Door de Kyotonormen zijn de plaatselijke, provinciale en nationale besturen ook partners van Ecostream geworden. Wie overschakelt naar groene energie kan immers over steun van verschillende instanties rekenen. Geert Lenoir is er dan ook zijn van overtuigd dat de vestiging van Ecostream in de Staatsbaan 83 een schitterende toekomst tegemoet gaat. Er werken momenteel negen mensen in het bedrijf. Tegen eind volgend jaar rekent hij op een belangrijke uitbreiding van het personeel.

 


SANDRA DEYNE VERZORGT UW HAAR IN BIDIGOU.

Sinds vorige week is Sandra Deyne nu ook officieel het nieuwe gezicht van het kapsalon Bidigou in de Schoolstraat. Sandra die na haar opleiding de nodige ervaring als kapster had op gedaan heeft nu de stap gezet naar een eigen zaak. Voorlopig werkt ze de eerste dagen van de week nog in dienst van het OCMW. Vanaf woensdagmiddag kan je bij haar terecht voor de verzorging van uw haar.


Home
Home
 
Made in France