De week van Pol Veirman
Derde jaargang n° 131 - Week 22: van 28 mei tot 03 juni 2006


EERSTE COMMUNIE IN DE PAPAVER.

Voor de 15 leerlingen uit de klas van juffrouw Lieve was het vorige week zondag de grote dag. In aanwezigheid van hun ouders en familie, de directie en leerkrachten van de Papaver ontvingen zij, na weken van voorbereiding, in de Sint Adrianuskerk hun eerste communie. Na de plechtigheid werden zij en hun familie in de turn- en feestzaal uitgenodigd voor een drankje en een snoepje.

 


GUNSTIG ADVIES VOOR DE RESTAURATIE VAN DE GLASRAMEN.

Verwondering tijdens de jongste gemeenteraadszitting. Als er een punt over de kerkfabrieken aan de orde is kijkt iedereen uit na de reactie van VLD' r Patrick Ghysels. Die stemt meestal tegen alle uitgaven van de kerkfabrieken. Bij de behandeling van de adviesaanvraag voor de renovatie van de brandramen in de kerk Iedereen verwachte een uitval van het VLD oppositielid maar die kwam er niet. "Nu wij verlost zijn van ons Adegems ballast geven wij dat punt de goedkeuring" verraste hij zowel de aanwezige raadsleden als het publiek.

 


HONDEN EN PONY'S STEELDEN DE SHOW.

Voor de Welsh / Cob pony's had Rudy Landuyt een speciaal plaatsje in zijn hart. Dat zijn 2de Memorial opende met de keuring van de Welsh/ Cob pony' s was dan ook geen toeval.

Dat de te jong overleden Rudy Landuyt door zijn vrienden nog lang niet vergeten is was te merken aan de belangstelling voor de 2de Memorial die zaterdag 26 mei door de familie en vrienden van Rudy werd georganiseerd. Ondanks de aangekondigde ongunstige weersomstandigheden waren ze uit alle hoeken van Vlaanderen en zelfs van over de Nederlandse grens gekomen om Rudy te herdenken.

Paarden waren één van zijn lievelingsdieren. Hij was er dan ook altijd bij op de jaarlijkse Welsh / Cob keuring. Hij had niet alleen oog voor dat edele paardenras. Ook de pony in de wei kon op zijn aandacht en belangstelling rekenen. Daarom werden tijdens zijn Memorial zowel de Welsh Cobs als de pony' s zonder stamboom gekeurd.

Ook dit jaar was de inbreng van Hond en Meester niet onbelangrijk. De leden lieten het publiek zien hoe trouw is en hoe goed een getrainde hond de bevelen van zijn baasje opvolgt.

Rudy was niet alleen dol op paarden. Je zag hem tijdens de week ook meestal in gezelschap van zijn hond. Net als van zijn paarden eiste hij ook van die viervoeter trouw en gehoorzaamheid. De leden van Hond en meester brachten tijdens hun optredens op het grasplein voor den Hoogen Pad een demonstratie van de opleiding van honden. Omdat 's namiddags boven Adegem de donkere wolken steeds dichter bij elkaar aanleunden en er af en toe wat regen uit de hemel viel verkoos een belangrijk deel van het publiek de shows van uit de tent te volgen. Zo werd het nuttige aan het aangename gepaard.

 


OOK OP ZATERDAG WORDT ER CONTROLE GEDAAN IN DE BLAUWE ZONE.

Er zijn blijkbaar nog altijd mensen die het niet door hebben dat er sinds begin mei opnieuw controle gedaan wordt in de blauwe zone. Ook na de inloopperiode zijn er nog altijd veel mensen die het vertikken om in de blauwe zone in het centrum van Maldegem hun parkeerschijf te legen of zich te houden aan de maximum toegestane duur van het pakeren in de zone. De parkeerwachters van Vinci Park lachen er niet mee. Dagelijks behalve op zon en feestdagen doen zij hun controle in de zone. Op zon en feestdag durven ze ook naar onze gemeente afzakken om na te gaan of de automobilisten zich ook op zondag houden aan het kortparkeren op de 32 parkeerplaatsen die onder dat regime vallen.

Hoewel er sinds het begin van de controles makkelijker vrije parkeerplaatsen te vinden zijn in het centrum van Maldegem zijn er toch nog veel automobilisten die na 15 mei een betaalbon tussen de ruitenwissers van hun wagen hebben gevonden. Aan het aantal bonnen die afgelopen zaterdag werden uitgedeeld, is er te oordelen dat er nog veel automobilisten zijn die niet weten dat de regeling van de blauwe zone ook op zaterdag van toepassing is.

 


AUTOWIJDING ONDER EEN DREIGEND WOLKENDEK.

Net als andere grote bedrijven was de Firma Van den Abeele met een groot deel van haar wagenpark aanwezig op de autowijding.

Er waren jaren dat het publiek op hemelvaartdag in korte mouwen de auto's konden bekijken die zich op den Hoeke lieten zegenen. Dit jaar hadden de weermannen en weevrouwen niet veel goeds voorspeld. Het Comité van Onze Lieve Vrouw van de Weg hadden daarom uit voorzorg een tent aangekocht. Zo waren zij er zeker van dat de wijding ook bij slecht weer zou kunnen doorgaan.

Niet alleen de pastoor maar ook de heer Cocquyt uit Landegem die reeds 40 jaar de vaste teller is op de autowijding heeft een plaatsje in de tent. De tent werd gezet in de regen en toen rond 10u de eerste auto' s zich voor de wijding opstelden viel er nog altijd water uit de hemel. Net voor de wijding begon sloten ze de hemelsluizen en was het over. Anderhalfuur en 687 wijdingen later was er nog altijd geen druppel regen gevallen.

Foto2

Niet alleen automobilisten bieden hun wagen ter wijding aan. Ieder jaar zijn er ook een tiental motards die op hemelvaartdag naar den Hoeke afzakken om er hun machine te laten wijden.

Was de tent niet nodig tegen de regen ze heeft toch indruk gemaakt op de mensen die hun auto lieten wijden en op de mensen die stonden te kijken. Het staat dan ook zo goed als vast dat in de toekomst hoe de weersvoorspellingen of omstandigheden ook zijn de tent zal opgeteld worden. Voorzitter Marijn Baute en de andere leden van het comité van O L Vrouw van de Weg blikken met tevredenheid terug op de autowijding. Dank zij de logistieke steun van de gemeente en de medewerking van de politie is de wijding opnieuw probleemloos verlopen.

 


GAAIBOLDERS TE GAST IN DE VIERKLAVER.

Nadat ze tijdens het 3de weekend van februari tweemaal de klok rond hadden gebold waren de gaaibolders vorige week zondag te gast bij de VZW De Vierklaver. Nieuwkomer in het team Tom Van Laecke Mocht een cheque van €1450 overhandigen aan Gaby Van Landschoot directeur van de Vierklaver. Als woordvoerder van de Gaaibolders kondigde Raf Van de Velde aan dat er ook volgend jaar een marathonbolling komt ten voordele van de Vierklaver. In zijn dankwoord had de heer Van Landschoot lof zowel voor de sportieve prestaties als de sociale ingesteldheid van de gaaibolders.

Hij onderstreepte dat de werking van De Vierklaver steunt op subsidies van de hogere overheid en eigen inkomsten. Een deel van die inkomsten bestaat uit schenkingen. De Gaaibolders zijn op dat vlak een trouwe partner van de Vierklaver. Het geld zal gebruikt worden voor de verdere uitbouw van de werking van de VZW. De vierklaver is niet de enige instelling waarvoor de gaaibolders opkomen. Jaarlijks organiseert de Donkse Gaaibolvereniging Komen en Gaan een bolling ten voordele van de sociale leefgemeenschap van Instituut Spermalie

 


DE PARKING NADERT ZIJN VOLTOOING.

Foto

Het is al duidelijk hoe we vermoedelijk na de vakantie op en af de parking naast de pastorij zullen kunnen rijden en hoe we er ons kunnen parkeren. Als de weersomstandigheden het toelaten worden de komende weken de parkeerplaatsen met kasseien aangelegd. Het zij de kasseien die destijds in de Brielstraat lagen die in Adegem een nieuwe bestemming krijgen.

 


KVK ADEGEM VIERT VIJFTIGSTE VERJAARDAG.

Nu de Adegemse voetbalploeg 50 jaar bestaat mag het ook een K aan zijn naam toevoegen. Het bestuur en het jeugdbestuur hebben de viering van hun club gespreid over verschillende dagen en er voor gezorgd dat jong en oud aan de vering kan deelnemen. Tijdens het verjaardagsweekend van 2-3 en 4 juni als alles geconcentreerd in en rond den Hoogen Pad. Op vrijdagavond 2 juni is er een eetfestijn voor jong en oud. Aanschuiven aan de feesttafel kost €15. Kaarten voor die smulavond zijn te koop bij bestuur en spelers. Tijdens de avond is er een PowerPoint voorstelling over de geschiedenis van de Adegemse voetbalploeg.

Er staat ook nog een verrassingsoptreden op het programma. Zaterdagavond is voorbehouden voor de jeugd. Om 21u is er het optreden van Coco Spirit. Daarna kan er verder gefuifd worden tot in de kleine uurtjes. Zondag 4 juni is voorbehouden aan de kinderen. Vanaf 15 u zorgt KAT (Kids Animation Team) voor drie uren ontspanning. Terwijl de kinderen zich kostelijk amuseren kunnen de ouders en grootouders meegenieten onder het nuttigen van een koffie of iets sterkers. De kinderen betalen €5 voor een kaart in voorverkoop of €7 bij de ingang. Voor meer informatie over het jubileumprogramma kan contact opgenomen worden Marc Goethals 050-71.63.95 of op de website van KVK Adegem.

 


NU INSCHRIJVEN VOOR DE SNEUKELTOER VAN W B .

Wie dit jaar wil deelnemen aan de sneukeltoer die op zondag 30 juli door het feestcomité van Westeinde en Bogaardestraat wordt georganiseerd houdt pinkstermaandag 5 juni.Tussen 10u en 12u kan er in de Seven Seas ingeschreven worden voor de sneukeltoer. Het is de enige voormiddag dat er ingeschreven wordt. De voorbije jaren waren tijdens de enige inschrijvingsvoormiddag alle deelnemerskaarten de deur uit.

 


ABEL MUCHENJ TOCH WELKOM IN BELGIE.

Foto

Na een reis van meer dan 36 u stond Abel eindelijk voor een vakantie van drie maanden in de Speyestraat in Maldegem Donderdagavond ontving de Zimbabwaan een fiets van zijn sponsor en een trainingsfiets van zijn gastgezin Timmerman Van de Velde.

Abel was een van de zes Zimbabwaanse Cyclocrossers van Allé Alle Zimbabwé van VTM. Hoewel hij één van de best presterende crossers was werd hij niet meer geselecteerd om deel te nemen aan een tweede seizoen van Allé Allé Zimbabwe. Via kennissen die hij hier tijdens zijn vorig verblijf had opgebouwd kwam hij in contact met de sportieve familie Timmerman - Van de Velde. Die wou Abel voor enkele maanden in hun gezin opnemen zodat hij in België kon proeven van het wielrennen op de weg. Vol goede moed begon de familie aan de invulling van de aanvraag voor een visum.

Welke donkere machten er in het spel waren weten ze niet maar overal stoten zij op verzet. Het zag er naar uit dat al hun pogingen zonder succes zouden blijven. Tot hen de juiste helpende hand werd gereikt. Een visum bleek nu plots wel mogelijk. Vorige week dinsdag in de namiddag vertrok Abel van uit zijn geboortedorp richting Maldegem. Hij lande woensdagavond in Parijs er werd er donderdagmorgen afgehaald door de familie Timmerman - Van de Velde. De komende maanden wil Abel zich op het wielrennen toeleggen. Hij en zijn gastgezin willen er in geen geval een mediashow van maken.


Home
Home
 
Made in France