De week van Pol Veirman
Tweede jaargang n° 84 - Week 27 : van 3 tot 9 juli 2005


OOK VOOR DE PAPAVER IS DE VAKANTIE BEGONNEN

Met een eucharistieviering waarin de vriendschap onder de leerlingen nog eens nadrukkelijk werd uitgedragen eindigde in de Papaver het schooljaar 2004-2005. Voor een dertigtal leerlingen was dat ook het definitieve afscheid van de school in Adegem-Dorp. Vanaf september worden zij voor opleiding in het secundair onderwijs in een andere school verwacht.

Voor de leerlingen en leerkrachten breekt een lange vakantieperiode aan. Zij kunnen enkele weken de klassen en klassenwijsheid vergeten. In de Papaver in Adegem werd afgelopen donderdag met een eucharistieviering in de Sint Adrianuskerk afscheid genomen van het schooljaar 2004-2005. Directeur Ginneberge onderstreepte in zijn afscheidswoord aan de leerlingen en de ouders het belang van vriendschap niet alleen in de school maar ook in de samenleving. Op een muur toonden de leerlingen uit welke ingrediënten hun vriendschap is opgebouwd. Voor de leerlingen van het zesde leerjaar was het ook meteen hun laatste dag in de school in Adegem-Dorp. Voor het volgen van secundair onderwijs moeten zij een nieuwe school kiezen.

Afscheid
De directie en leerkrachten namen niet alleen afscheid van de leerlingen van het zesde leerjaar, maar ook van een collega en vriend. Frank De Lobel, die gedurende jaren in Adegem voor de klas heeft gestaan, heeft om gezondheidsredenen -nadat hij al zijn ziektedagen heeft opgenomen- de overstap naar zijn pensioen gemaakt. Omdat sympathieke en muzikale Frank de drukte momenteel niet aankan namen zijn collega's een afscheidsgesprek op band op. Frank kan dat nu vanuit zij zetel in alle rust bekijken.


TERUG IN HUN VERTROUWDE KAMER

Vroeger dan verwacht mochten de acht bewoners van het Elisabeth rusthuis hun vertrouwde kamer op de eerste of tweede verdieping terug betrekken. Het wisselstuk voor de lift, dat speciaal vanuit Italië moest overkomen, was vroeger dan verwacht in Adegem. Daardoor kon begin vorige week de lift hersteld worden en mochten de residenten naar hun vertrouwde kamer verhuizen. In de kapel die tijdelijk tot slaapzaal was omgebouwd wordt nu opnieuw mis gelezen. Zowel de directie, het personeel en de bewoners zijn tevreden dat de problemen zo snel achter de rug zijn. OCMW voorzitter Marleen Van den Bussche had woorden van lof voor de manier waarop de residenten reageerden op de tijdelijke problemen en op de extra inspanningen die het personeel leverde tijdens de periode dat de lift buiten gebruik was. Een woordje van dank was er ook voor de vrijwilligers die in deze periode het personeel een helpende hand reikten.


NIEUWE HAALBAARHEIDSSTUDIE

Terwijl de toekomst van het OCMW site in Adegem zich duidelijker aftekent is er nog geen beslissing over de toekomst van de gebouwen van het OCMW rusthuis in Maldegem. Ook de residenten van dat rusthuis verhuizen vermoedelijk volgend jaar of begin 2007 naar het nieuwe rusthuis. Wat er met de gebouwen zal gebeuren is nog niet duidelijk. E loopt momenteel een nieuwe haalbaarheidsstudie. Met een deel van de gebouwen hebben zowel het OCMW als het gemeentebestuur plannen. De haalbaarheidsstudie zal moeten uitwijzen of die plannen uitvoerbaar zijn.


VRIENDEN VAN SPERMALIE REDEN DOOR ONZE REGIO

Op 16-17 en 18 april organiseerden de gaaibolders van Komen en Gaan hun jaarlijkse bolling ten voordele van hun vrienden van Spermalie. Met de opbrengst van die bolling organiseerden zij vorige week een motorrit voor de leerlingen van het home. Zestig motards waren bereid om aan het initiatief mee te werken en de jongeren een paar heerlijke uren op een blinkende machine en ook op een terrasje door te brengen. Zij passeerden door Adegem en Maldegem om daarna van een drankje te genieten in het Jagershof.


FIETSEN OP DE NATIONALE FEESTDAG

Het 21 juli comité pakt ook dit jaar op de nationale feestdag uit met een fietstocht door Maldegem en de deelgemeenten. Wie aan deze fietstocht met een sneukel onderweg en een etentje na de rit wil deelnemen kan daarvoor nog tot 15 juli inschrijven op het secretariaat van de Burgemeester. Volwassenen betalen voor de tocht, de sneukel en het eten € 11. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 5. Wie enkel aan de fietstocht wil deelnemen betaalt € 5 inschrijvingsgeld.

Voor de fietstocht die ongeveer 35 km lang is kan gestart worden tussen 13u en 14u30. Het eindpunt is den Hoogen Pad. Mochten de weersomstandigheden zo slecht zijn dat er niet kan gefietst worden dan wordt de maaltijd in den Hoogen Pad toch geserveerd en worden de mensen die hebben ingeschreven om 17u30 aan tafel verwacht.


HOBBYTENTOONSTELLING

Wekelijks komen de leden van de hobbyclub van KBG Adegem in het parochiaal centrum samen om te knutselen. Het resultaat van hun werk kan men ieder jaar tijdens de kermisdagen in het parochiaal centrum tijdens de hobbytentoonstelling bewonderen. Voor een prijsje zijn er leuke dingen en loten te koop. De tentoonstelling gaat dit jaar door op zaterdag 9, zondag 10 en maandag 11 juli.


BLIKVANGERS TIJDENS ADEGEM KERMIS

Alhoewel de kermisvlag officieel op vrijdag 8 juli wordt geheven pakt den Osschaert reeds op donderdagavond uit met een kermis-Kickertornooi. Het eerste spel wordt om 19 uur gespeeld.

Vrijdagnamiddag worden de kinderen in den Hoogen Pad verwacht voor hun namiddag met Poppenkast Pedrolina. Zaterdag wordt het grootste deel van het centrum verkeersvrij gehouden voor de Rommel-antiekmarkt die ieder jaar zowel van de deelnemers als van het publiek meer belangstelling krijgt.

Om 19u30 start in den Hoogen Pad de eerste Kermis Wijnproefavond. Inschrijven voor deze avond (€ 5) kan tot 7 juli bij Curd Coone op het nummer 0496 68 88 71. Zondag zorgt het Adegems Volkstheater voor het spektakel: zij organiseren 's namiddags een Middeleeuwse feestmarkt op de speelplaats van de school. Een stoet in Middeleeuwse klederdracht opent de feestmarkt.

De liefhebbers van paarden worden op de weide achter het rusthuis verwacht. Om 16 u gaan de eerste deelnemers aan de tweede lattenkoers van start. Er is een speciale prijs voor de origineelste ploeg. Maandagnamiddag worden alle Adegemse 55 plussers verwacht in den Hoogen Pad voor hun kermisnamiddag. Dinsdag is de avondmarkt met straatanimatie...


NEEM DEEL AAN DE MIDDELEEUWSE STOET

Met zijn middeleeuwse feestmarkt wil het Adegems Volkstheater Adegem kermis meer kleur geven. De feestmarkt begint met een stoet door het centrum van Adegem. Het AVT doet een oproep aan iedereen die graag feest om zich zondag om 13 u in middeleeuwse klederdracht te melden op de speelplaats van de Papaver. Daar wordt dan uitgemaakt wie geschikt is om deel te nemen aan de stoet en welke plaats hij of zij in de stoet krijgt.


LEIF HOSTE HEEFT ER EEN PAK JONGE SUPPORTERS BIJ

Turnleraar Christophe Staelens had Leif Hoste uitgenodigd om samen met de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van de Ark een fietsroute in te rijden. Omdat hij door zijn ploeg Discovery niet is geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk kon de renner zich vorige week donderdagvoormiddag vrijmaken. Hij werd in de school door een paar honderd nieuwe jonge supporters opgewacht. Voor Leif aan het inrijden van de fietsroute kon beginnen moest hij een paar honderd handtekeningen uitdelen aan zijn nieuwe supporters!


NIEUWE - VERTROUWDE GEZICHTEN IN HET DAMBERD

Donderdagavond waren alle trouwe klanten verzameld in Het Damberd. Iedereen wilde er bij zijn als Annie en Eric de fakkel van het café Damberd, tegenover de kerk in Adegem, doorgaven aan dochter Nancy en haar echtgenoot. Annie was de voorbije 26 jaar het vertrouwde en lieftallige gezicht achter de toog van het Damberd. Het mocht er best gezellig aan toegaan maar de klanten wisten waar Annie de lijn trok. Haar dochter Nancy neemt nu haar plaats in achter den toog. Zij is vast besloten om de gezellige sfeer die er de afgelopen jaren is gebroeid verder te behouden en als het kan nog te verbeteren.

Als nieuwe uitbaatsters kregen Nancy en haar echtgenoot vrijdagavond een delegatie van de Maldegemse gemeenteraad op bezoek. Namens die gemeenteraad wenste schepen Wille de nieuwe uitbaters veel succes in het Damberd, dat verder het lokaal van KVK Adegem blijft.


NATIONAAL GAAIBOLKAMPIOENSCHAP OP 'T KRUISKEN

Vrijdagavond rolden in de feesttent naast café 't Kruisken de eerste bollen in het Nationaal Kampioenschap Gaaibollen. Vrijdagavond waren het een tiental ploegen uit Sint Niklaas en omgeving die de toon zetten. De Kruiskensbolders, de inrichters van het Nationaal kampioenschap, zijn ook dit jaar de grote favorieten voor de titel per ploeg bij de mannen. Als zij hun titel met een jaar verlengen worden zij ook in 2006 inrichter van het nationaal kampioenschap.


EERSTE MEMORIAL MARCEL VAN VOOREN

Op 10 april overleed Marcel Van Vooren. Dat was niet alleen een groot verlies voor zijn familie maar ook voor zijn vele vrienden. Marcel was een van de stuwende krachten achter Ruiterclub ter Heule. Dit weekend zakten een honderdtal ruiters af naar de terreinen van ter Heule op het industrieterrein om er deel te nemen aan de eerste memorial van Marcel Van Vooren.

 


Home
Home
 
Made in France