De week van Pol Veirman
Tweede jaargang n° 55 - Week 51 : van 12 tot 18 december 2004


VIERDE OVERVAL HOPELIJK DE LAATSTE


In maart 2005 sluit Leder Fashion op de Staatsbaan zijn deuren.
Dinsdagmorgen beukten raamkrakers de deur in en gingen met 60
dure vesten, voor een bedrag van zeker € 50.000, aan de haal.

Voor de vierde maal in amper vier jaar werd Leder Fashion langs de Staatsbaan het slachtoffer van diefstal. Het was dinsdagmorgen omstreeks 4 uur dat de uitbater en de verkoopsters van de zaak gealarmeerd werden dat er in de zaak in Adegem een ramkraak had plaats gevonden. Met een op een auto gemonteerde staaf werd de deur van de zaal ingebeukt. Uit beelden van de bewakingscamera blijkt dat de gemaskerde raamkrakers met z'n tweeën waren. Eens binnen in de zaak gingen zij razendsnel te werk.

De kraak was duidelijk goed voorbereid. In minder dan geen tijd hadden zij een 60 tal dure vesten bijeen en waren zij weer vertrokken. De buit wordt op ruim € 50.000 geraamd. Het hegje tussen de winkel en de ruime parking ervoor was zeker niet opgewassen tegen het materiaal dat de raamkrakers bij hun raid inzetten. In samenwerking met de politie van de aanpalende zones werd nog een klopjacht op de krakers georganiseerd maar die leverde geen resultaat op.

Voor het personeel van de zaak in de Staatsbaan was het een zwarte week. Maandag kregen zij het bericht dat Leder Fashon Adegem na zijn totale uitverkoop in maart 2005 de deuren sluit. Dinsdagmorgen werden zij dan gewekt om het nieuws over de raamkraak te vernemen.

Leder Fashion trekt blijkbaar gangsters aan. Vier jaar terug werd de zaak tweemaal overvallen, en twee jaar terug vond er eveneens een overval in de zaak plaats. Zowel voor de eigenaar als voor het personeel zijn dat de slechte herinneringen die ze aan Leder Fashion Adegem zullen overhouden.


POVERE RESULTATEN IN HET
KAMPIOENSCHAP VAN DE GRENSGEMEENTEN

Met een ontvangst in het Maldegemse gemeentehuis en de huldiging van de kampioenen viel het doek over het gaaibolkamspioenschap 2004 van de Verbroederde Grensgemeenten Aardenburg-Sluis, Damme, Maldegem en Sint Laureins. De Adegemse deelnemers speelden dit jaar slechts een figurantenrol in dat kampioenschap.

Samen met dat van de krulbolders is het gaaibolkampioenschap nog een van de weinige kampioenschappen die in het kader van de Verbroedering tussen de grensgemeenten Aardenburg-Sluis, Maldegem en Sint Laureins georganiseerd worden. Het kampioenschap wordt over vijf bollingen betwist. De gaaibolders hebben achtereenvolgens afspraak in Eede, Moerkerke, Middelburg, Sint Laureins en Maldegem-Donk.

De bollingen staan open voor alle gaaibolders maar enkel de inwoners van de Verbroederde Grensgemeenten die aan alle vijf de bollingen hebben deelgenomen worden in het eindklassement opgenomen. Dank zij de financiële steun van de gemeenten Aardenburg-Sluis, Maldegem en Sint Laureins passeert iedereen die in het eindklassement is opgenomen voorbij de kassa. Iemand die aan alle bollingen heeft deelgenomen en in geen enkele van die bollingen prijs heeft gebold legt na de vijf bollingen toch niet veel toe aan zijn hobby.

Magere resultaten
De Adegemse gaaibolders hebben het dit jaar niet bruin gebakken in het kampioenschap. Bij de jongeren -die in twee categorieën worden onderverdeeld- vinden wij noch bij de +10 jarigen noch bij de -10 jarigen de naam van een Adegemnaar terug.

Bij de +10 jarigen was de titel voor Matthias Bonte uit Donk. Bij de -10 jarigen was Kleitenaar Kenneth de Meyer de beste. Bij de vrouwen was de titel voor Dorine Longueville. Ann De Sloovere vinden we als eerste Adegemse pas op de 14de plaats terug, met een achterstand van 50 punten. Bij de mannen maakte Mario De Deyne zijn favorietenrol waar: met een gemiddelde van 62 punten per bolling werd hij de nieuwe kampioen. De eerste Adegemnaren vinden wij terug op de plaatsen 14 (Steven Roets met 243 punten) en 15 (Patrick De Vogelaere met 242 punten).


DE SINT OP DE PLANKEN

Vorig jaar was de Sint een dagje te laat in den Hoogen Pad. Dit jaar hadden het Programmatiecomité en de Gezinsbond niets aan het toeval overgelaten: zij nodigden Sinterklaas en zijn knechten al op 5 december voor een feest in het Cultureel centrum uit.

Om niets van het spektakel te missen waren alle zitjes in den Hoogen Pad voor 15 uur door kinderen, ouders en grootouders ingenomen. Alhoewel de kinderen genoten van de animatie die hen voor de komst van hun Grote Vriend werd aangeboden keken zij toch regelmatig naar de deur om te zien of de Sint er nog niet was.

Toen ze dan eindelijk het gerinkel van de bel hoorden werden alle spelletjes gestaakt en werd er uit volle borst gezongen ter ere van de Sint. De Zwarte Pieten maakten zich bij de allerkleinsten geliefd door onmiddellijk snoep uit te delen. Nadat de Sint de kinderen nog wat goede raad had meegegeven mochten zij aanschuiven om hun geschenkjes in ontvangst te nemen.


PAULA EN JULES GENIETEN VAN 60 JAAR HUWELIJK

Ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum kregen Paula Heyse en haar echtgenoot Jules Pauwels in hun schilderachtige woning in de Gentweg het bezoek van een uitgebreide delegatie van het college van burgemeester en schepenen.

Paula werd in Knesselare geboren en verhuisde op jonge leeftijd met haar familie naar Kleit. Jules werd in Sint Laureins geboren. Hij was amper een paar jaar oud toen hij van Celie naar de Gentweg verhuisde. Het diamanten koppel werkte in hun jeugdjaren op de velden van de firma Van Hulle. Daar sloeg de vonk over en op 20 november 1944 trouwden ze in Maldegem.

In 1952 kochten zij de huidige woning-boerderij. Zij namen het landbouwbedrijf van Jules over. Paula had werken en breien als hobby. Jules hield naast werken ook nog van fietsen en bollen. Zij hopen nog jaren samen in Onderdijke te kunnen genieten van het leven en de natuur. Om daarin te slagen kunnen ze rekenen op de goede zorgen van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.


VK ADEGEM MEISJES IN HET NIEUW


Dank zij de Garage De Mey in de Koning Leopoldlaan zitten de meisjes van
VK Adegem in een nieuwe outfit. Giovanni en Brigitte waren er bij toen hun
dochter Kimberley en haar sportvriendinnen de nieuwe uitrusting voorstelden.

Terwijl in Adegem alle sportieve ogen gericht zijn op het eerste elftal van VK Adegem, dat in derde provinciale aan de leiding staat, wordt er binnen dezelfde club ook gewerkt aan de uitbouw van een meisjesteam.

Eerder dit jaar werden de meisjes die belangstelling hadden voor voetbal door de Sportdienst en de voetbalschool samengebracht. VK Adegem was blijkbaar de enige ploeg in Maldegem die bereid was om een inspanning te leveren om een meisjesploeg op te starten. Eind vorig seizoen werden de eerste trainingen geven en werden ook de eerste vriendschappelijke wedstrijden gespeeld.

Omdat het om een volledige nieuwe ploeg gaat werd door het bestuur en de meisjes besloten om dit seizoen nog niet in competitie te gaan maar enkel vriendschappelijke wedstrijden te spelen. Er is ruime belangstelling bij de meisjes voor het voetbal. Er kunnen nu reeds twee ploegen, een van meisjes boven en een van meisjes onder de 13 jaar, tussen de lijnen gebracht worden.

Alhoewel ze er allemaal van overtuigd zijn dat ze nog veel moeten leren zit er toch reeds lijn in de ploeg. Als de vooruitgang zich doorzet belet niets VK Adegem om volgend seizoen met de meisjes in de officiële competitie te starten.


RUDY LANDUYT IS NIET MEER

Amper drie dagen nadat Adegem afscheid genomen had van Marijke Bert liep zaterdagvoormiddag de Sint Adrianuskerk opnieuw vol. Nu waren het de familie en vrienden die de 51 jarige Rudy Landuyt naar zijn laatste rustplaats begeleidden. Net als in zijn leven waren ook bij het afscheid paarden nadrukkelijk aanwezig. In een lijkwagen getrokken door twee zwarte paarden werd het lichaam van Rudy naar de kerk gebracht.

Rudy heeft jaren samen met zijn echtgenote en familie tegen de vreselijke ziekte gestreden. Zolang hij kon bleef hij actief. Naast zijn werk waren het werken met paarden en honden zijn grootste hobby's. Door zijn sociale ingesteld hij maakte Rudy in de loop der jaren veel vrienden. Veel te vroeg moesten zij en zijn familie van hem afscheid nemen.


BIN-Z IN WERKING

Enkele weken terug maakten wij hier melding van de officiële start van BIN-Z Maldegem. De uitwisseling van informatie tussen de politie en leden van BIN-Z moet er voor zorgen dat het veiligheidsgevoel en de veiligheid in de gemeente verhoogt. De politie verwittigt de leden van BIN-Z als zij informatie heeft over verdachte personen die in de regio actief zijn. De zelfstandigen op hun beurt melden aan de politie als zij verdachte personen in hun zaak zien of verdachte voertuigen op hun parking krijgen.

De zaakvoerders van ALIBI aarzelden niet toen zij in hun zaak een verdacht iemand opmerkten, die wel ongewone belangstelling had voor dure kledij, maar na een rondwandeling in de zaak zonder iets te zeggen of te kopen met zijn Mercedes vertrok. De raamkraak bij Leder Fashion indachtig namen zij contact op met de politie en die zette het BIN-Z in werking.


VK ADEGEM BLIJFT OOK NA NEDERLAAG LEIDER

Met de wedstrijd tegen het als tweede geklasseerde Bassevelde kon VK Adegem zondag de kloof tot 10 punten uitdiepen. Als thuisploeg vertrok Adegem dan ook met aanvallende bedoelingen. Dat in voetbal niet altijd het beste paard de haver krijgt werd in die wedstrijd nog eens bewezen.

Alhoewel VK de meeste en beste aanvallen opzette waren het toch de bezoekers die uit hun schaarse tegenaanvallen tweemaal scoorden en de drie punten mee naar huis namen. Ondanks die nederlaag blijft VK Adegem (voorlopig) onbedreigd aan de leiding.

 


Home
Home