De week van Pol Veirman
Eerste jaargang nr. 30 - Week 26 : van 20 tot 26 juni 2004


Drukkerij Verstraete opent officieel haar deuren


In haar nieuwe vestiging op het Vliegplein stelt de BV Drukkerij Verstraete 170 mensen te werk.
De zaakvoerder sluit nieuwe investering niet uit. Die investeringen hangen in de eerste plaats af
van de evolutie op de markt en de eisen van de klanten

De Familie Verstraete is al meer dan 70 jaar actief in de wereld van de drukindustrie. Geert Verstraete, die samen met zijn zoon Koen en twee dochters Ann en Griet de zaak leidt, herinnert zich nog de tijd dat zijn grootvader aan het hoofd van de drukkerij in Ursel stond.

De firma heeft zich gespecialiseerd in het drukken van etiketten, en is vooral de laatste jaren sterk gegroeid. Van een personeelsbestand van 90 mensen is het bedrijf gegroeid naar een onderneming met 230 werknemers. Honderd zeventig van die mensen werken nu in de vestiging op het Vliegplein in een gebouw dat in een paar jaar uit de grond is gestampt en ruimte biedt voor uitbreiding van de activiteiten.

Uitbreiding in Ursel onmogelijk
De firma, die als een klein familiebedrijf in Ursel begon, is langzaam maar zeker gegroeid. Het bedrijf in Ursel ligt midden in de groene zone. Omdat daar alle beschikbare grond was opgebruikt en het bedrijf langzaam maar zeker uit zijn voegen groeide moest naar een andere vestigingsplaats gezocht worden.Er werden nog stappen ondernomen om in Ursel zelf een bestemmingswijziging van de grond die aan het bedrijf paalde te krijgen maar dat lukte niet.

Er werd dus uitgekeken naar een nieuwe vestigingsplaats. De firma onderhandelde met verschillende steden en gemeenten over de vestiging van hun bedrijf. Het was geen geheim dat Maldegem er veel voor over had om het bedrijf naar zijn industrieterrein te krijgen. Als gemeente krijg je immers niet alle jaren de kans om een bedrijf dat een tewerkstelling van meer dan 150 mensen garandeert binnen te halen. De firma kocht vier hectaren grond op het Vliegplein. Daar werd de afgelopen maanden de laatste hand gelegd aan de infrastructuur van de nieuwe vestiging.

Export
Met de vestiging op het Vliegplein is een investering van € 12.500.000 gemoeid. In het modern ingerichte en uitgeruste gebouw zijn verschillende productielijnen ondergebracht. De etiketten worden in polypropyleen gemaakt. Zij smelten later samen tot een geheel met de verpakking warvoor ze bestemd zijn.

Tot voor enkele jaren -toen het bedrijf reeds ver buiten de landsgrenzen gekend was- had de firma geen vertegenwoordiger. De naam en faam van het bedrijf gingen via mond op mond reclame de wereld rond. Nu staat er wel een vertegenwoordiger op de loonlijst. Het grootste deel van de etiketten die bij de firma Verstraete de deur uitgaan is bestemd voor het buitenland. Tot de klanten behoren de grootste voedingsproducenten zoals Nestlé en Unilever.

Ondanks het succes blijft de familie Verstraete met beide voeten op de grond. Zij weet dat ook in hun branche de concurrentie groot is. Met hun hypermoderne vestiging op het industrieterrein hopen zij hun toonaangevende plaats op de wereldmarkt verstevigd te hebben.


Nog voor de Drukkerij Verstraete NV officieel haar deuren opende kreeg de
familie Verstraete reeds het bezoek van Europees Parlementslid Miet Smet.

Vestiging Ursel blijft
Toen het nieuws over de vestiging van de drukkerij Verstraete op het Maldegemse industrieterrein bekend raakte gonsde het van de geruchten dat de afdeling in Ursel gesloten zou worden. "Dat hebben we nooit overwogen en hadden wij dat wel gedaan, dan zouden wij toch snel op onze stappen zijn teruggekeerd. Onze grootste klanten verwachten dat wij, wat er ook gebeurt, de etiketten tijdig kunnen leveren. Mocht er om technische of andere redenen iets mislopen in onze nieuwe vestiging dan kunnen we -ook al is onze afdeling in Ursel niet zo modern als onze nieuwe- voor de productie nog altijd terugvallen op de afdeling in Ursel" vertelde Geert Verstraete ons tijdens de officiële opening van het bedrijf.

Lof
Alhoewel er reeds enkele maanden gewerkt wordt in de nieuwe drukkerij werd de zaak pas donderdag officieel geopend. Honderden genodigden kregen de afgelopen dagen de gelegenheid om even een kijkje te nemen in het bedrijf.

Namens het Maldegemse gemeentebestuur prees burgemeester Johan De Roo de ondernemingsgeest van de familie Verstraete. Hij ziet de vestiging als een nieuwe parel aan de kroon van het Maldegemse industrieterrein. De voorraad industriegrond is bijna uitgeput. De burgemeester hoopt in de nabije toekomst ook de zekerheid te krijgen dat Maldegem zijn industrieterrein met ongeveer 20 ha mag uitbreiden. Een deel daarvan zal voorbehouden worden voor kleine ondernemingen maar de burgemeester hoopt ook nog een of meerdere grote firma's naar het industrieterrein te kunnen halen. Met de komst van de firma Verstraete heeft de tewerkstelling op het industrieterrein de kaap van 1600 eenheden overschreden.


Inbraak Boetiek Claudine

Toen Claudine De Laere dinsdagmorgen de deuren van haar boetiek in de Schoolstraat opende stond zij sprakeloos en als aan de grond genageld: inbrekers hadden voor duizenden euros aan kinderklederen meegenomen.

Doordat de boetiek op maandag gesloten is kon niet onmiddellijk achterhaald worden of de inbraak in de nacht van zondag op maandag dan wel in de nacht van maandag op dinsdag plaats had gevonden. Vast staat wel dat de inbrekers zich via de achterzijde van de boetiek toegang verschaften. Omdat er verbouwingen in de boetiek voor de deur stonden waren een deel van de klederen netjes ingepakt...


André Trenson-stadion
kreeg ongewenst bezoek

Wie vorige week heeft ingebroken in het André Trenson-stadion moet niet goed op de hoogte geweest zijn van wat er in het stadion gebeurt. Sedert de Krulbolders er hun activiteiten begonnen zorgen de verantwoordelijken ervoor dat er, als zij 's avonds de deur achter zich toe trekken, buiten wat wisselgeld niets waardevols in het stadion achterblijft...


Seniorenfeest in Middelburg

Ook de Adegemse senioren worden uitgenodigd naar de ontspanningsnamiddag die op 6 juli door het kermisbestuur en het KBG bestuur van Middelburg wordt georganiseerd. Het feest begint om 14 uur.

Naast koffie en gebak staat er ook animatie op het programma. Om het praktisch overzichtelijk te houden worden enkel diegenen die over een toegangskaart bezitten in de tent toegelaten. De Adegemse senioren kunnen voor een kaart terecht bij hu het bestuur van KBG en CRM.


Senioren-namiddag in Den Hoogen Pad

Ook het Adegemse kermiscomité heeft op zijn programma een speciale activiteit voor de 55 plussers. Die worden op maandagnamiddag 13 juli verwacht in den Hoogen Pad. Voor een kleine bijdrage krijgen zij er koffie en gebak en een gastoptreden. Kaarten voor deze namiddag zijn te bekomen bij de leden van het kermiscomité en bij de bestuursleden van KBG en CRM.


Echte Skaters zijn geen vandalen!

Alhoewel de politie regelmatig ronde doet kwamen er de afgelopen weken regelmatig klachten binnen over vandalisme in de omgeving van den Hoogen Pad. Vooral de accommodatie van de VZW Adingha was regelmatig het mikpunt van de vandalen.

In de onmiddellijke omgeving van den Hoogen Pad is er een terrein dat regelmatig door skaters gebruikt wordt. Het is dan ook logisch dat er gedacht wordt dat de daders van het vandalisme onder de skaters moeten gezocht worden. In het vooruitzicht van de komende vakantiemaanden wordt een gesprek tussen de gebruikers van het skate-terrein en de bevoegde schepen gepland.

Bij de skaters neemt men de beschuldigingen niet: "Echte skaters zijn geen vandalen. Wij komen hier om ons te amuseren, niet om de eigendom van andere mensen te beschadigen", zo klonk het bij de skaters.


Nieuwe sport ontdekt...

De mensen die afgelopen zondag namiddag door Adegem-Dorp reden of wandelen wisten niet wat zij er moesten van denken. Ofwel was er een nieuwe sport uitgevonden, ofwel waren er enkele ettertjes aan het werk.

Een aantal jongeren probeerden met vereende krachten fietsen in de bomen voor het vroegere gemeentehuis te hangen. Toen ze er goed en wel in hingen probeerden ze die er opnieuw uit te halen. "Daar verschieten wij niet meer van; zolang ze ons en onze eigendom met rust laten zal je ons niet horen klagen" hoorden wij bij de mensen uit de omgeving van het oud-gemeentehuis...


Auto's beschadigd

Vorig weekend stond de 19de Memorial Jozef Van Hoestenberghe op het programma. Het zaalvoetbaltornooi kende tot vorig jaar altijd een rustig en gezellig verloop. Dit jaar houden een aantal spelers en bezoekers echter een kater aan het gebeuren over.

Toen zij zondag naar hun wagen gingen stelden een aantal mensen vast dat er een of meerdere krassen in het koetswerk van hun auto gemaakt waren. Op één auto was zelfs een hakenkruis geschilderd. Een van de automobilisten had zijn wagen pas een paar dagen eerder gekocht. Van de daders van deze laffe streken ontbreekt elk spoor.


Stationsplein terug open

Sedert vorige week is het Stationsplein in Maldegem opnieuw voor het verkeer opengesteld. Wie van het rondpunt van de N9 Maldegem binnenrijdt, kan nu net voorbij de spoorweg links afslaan om naar het centrum te rijden. Het einde van de werken was half mei voorzien. Doordat de boordstenen niet tijdig konden geleverd worden liepen de werken -tot ongenoegen van de mensen uit de buurt- vertraging op.


Al onder de Rock van Maldegem

Zaterdag 26 juni staat er een nieuwe editie van Al onder de Rock van Maldegem op het programma. Vanaf 19 uur is muziek troef op het Marktplein achter het gemeentehuis. Tijdens de avond wordt hulde gebracht aan alle inwoners van Maldegem en de deelgemeenten die zich belangeloos inzetten voor de gemeente en haar inwoners.

In het kader van Al Onder de Weg van Maldegem wordt er zaterdag dwars door Maldegem gefietst. Ook de deelnemers aan die fietstochten worden zaterdagavond op het Marktplein verwacht.

 


Home
Home