De week van Pol Veirman
Eerste jaargang nr. 29 - Week 25 : van 13 tot 19 juni 2004


Vrijwilligers zijn onze beste
en trouwste supporters!


Agnes Van Hecke - De Maertelaere en Iliana Van Waes waren bijna altijd aanwezig op
de thuiswedstrijden van VK Adegem maar je zag ze zelden. In de vergaderzaal zorgden zij
er voor dat de spelers na de wedstrijd een broodje konden eten. Na meer dan 25 jaar trouw
op post te zijn geweest geven zij nu de fakkel door aan de jeugd. Het bestuur bedankte hen
met een bloemetje.

Het bestuur van VK Adegem sloot zijn seizoen 2003-2004 af met een gezellig samenzijn met de vrijwillige medewerkers. Het etentje dat het bestuur de tientallen medewerkers aanbood is volgens voorzitter Noël Wille een kleine attentie voor het vele werk dat die vrijwilligers gedurende het ganse seizoen doen voor de club. In zijn korte toespraak, net voor het dessert werd opgediend, onderstreepte hij het belang van de vrijwilligers voor een sportclub. Zonder de vrijwilligers is volgens voorzitter Wille een sportclub niet meer leefbaar. Die vrijwilligers verdienen volgens de voorzitter dan ook respect van spelers en bestuur.

Nieuwe structuur
Om zijn woorden kracht bij te zetten oordeelde de voorzitter het als zijn plicht om de vrijwilligers als eerste in te lichten over de nieuwe bestuursstructuur van de voetbalclub. Bij het verleden stond de voorzitter niet lang stil. Het moeilijke seizoen met degradatie ligt voor hem achter de rug en is geschiedenis. Het is voor het bestuur tijd om aan de toekomst te denken. De transfers voor het komend seizoen zijn rond en op bestuurlijk vlak is de voorzitter ook klaar met de nieuwe structuur. Er komen een achttal nieuwe bestuursleden bij.

De werking binnen het bestuur zal er totaal anders uitzien dan in het verleden. Er wordt aan taakverdeling gedaan. Er werden vier bestuurscellen opgericht. Iedere cel zal een onderdeel van het totaal beleid van de club voor zijn rekening nemen. Iedere cel wordt geleid door een lid van het bestuur. Hoe dikwijls en waar ze samenkomen mogen zij van de voorzitter zelf bepalen. Het bestuur komt iedere maand bijeen. Op die bestuursvergaderingen leggen de verantwoordelijken van de verschillende cellen verantwoording af over de werking van hun cel. Daar wordt ook beslist of het beleid hier of daar moet bijgestuurd worden. De samenstelling van de verschillende cellen wordt binnenkort bekend gemaakt.

Voorzitter
Toen Noël Wille een paar maanden terug, na het ontslag van de vorige voorzitter, als waarnemend voorzitter aan het hoofd van VK Adegem kwam was het zijn bedoeling om die opdracht tot het einde van het seizoen uit te oefenen en dan de fakkel door te geven aan een nieuwe voorzitter. Hij ging zelf al op zoek naar een opvolger. Door de degradatie en de komst van een legertje nieuwe bestuursleden lagen de kaarten plots anders. Op aandringen van het bestuur en op voorwaarde het bestuur akkoord ging met een herstructurering van het bestuur was de heer Wille bereid om verder voorzitter te blijven van VK. Op de bijeenkomst met de vrijwilligers kondigde hij aan dat hij zeker nog een seizoen de touwtjes in handen houdt.

Afscheid
De bijeenkomst met de vrijwilligers was voor het bestuur van VK Adegem een ideale gelegenheid om op een passende manier afscheid te nemen van twee medewerksters. Agnes, de echtgenote van Antoine De Meyere en Iliana, de echtgenote van voorzitter Noël Wille hebben gedurende meer dan 25 jaar een deel van hun vrije tijd op zondag namiddag in de club gestoken. De laatste jaren waren zij voor en tijdens de rust van de thuiswedstrijden te zien in het vergaderlokaal naast de cafetaria. Zij hadden geen tijd om de wedstrijd van VK te volgen. Zij smeerden de boordjes voor de spelers. Zowel Agnes als Iliana hebben besloten om de fakkel na meer dan 25 jaar aan de jeugd door te geven. Het bestuur bedankte de beide dames met een bos bloemen. Zij zullen volgend seizoen nog wel op VK Adegem te zien zijn maar dan om de prestaties van de ploeg te volgen.

Oproep
Voorzitter Wille, die namens het bestuur de dankwoorden had uitgesproken, sprak de hoop uit dat er onder de nieuwe bestuursleden een paar mannen zullen zijn die hun partner er kunnen van overtuigen om de taak van Iliana en Agnes over te nemen. Hij deed meteen ook een oproep naar sportief Adegem om mee zijn schouders te zetten onder de verdere uitbouw van de Club. De ploeg kan volgens zijn voorzitter best nog wat extra handen gebruiken. Zonder het met zoveel woorden te zeggen hoopt de voorzitter om het verblijf in derde provinciale zo kort mogelijk te houden...


Defecten hersteld

Vorige week was er een grote panne aan de ondergrondse leidingen op den Hoeke. Er zaten een paar breuken in een van die leidingen. Het duurde bijna twee dagen voor de kabel van de hoogspanningsleiding hersteld was. Dank zij het snel ingrijpen van de hersteldiensten hebben de bewoners van Adegem-Dorp en den Hoeke weinig of geen last ondervonden van de panne.

Een drietal maanden terug heeft ook de Kallestraat een dergelijk -zij het kleiner- probleem gekend. Toen zaten een aantal huizen zes uren zonder stroom. Volledig gerust zijn ze er in de Kallestraat nog niet in. De ploeg die de herstellingen daar uitvoerden verklapten dat metingen hadden aangetoond dat er in de Kallestraat nog een viertal zwakke plaatsen in de leiding zitten. De kans dat ook die vroeg op laat eens doorslaan is volgens die mensen niet denkbeeldig.


Houdt afbrokkelende Ringbaan oplevering tegen?

De heraanleg van de Ringbaan, Kallestraat en Spanjaardshoek is reeds een paar jaar achter de rug. Alhoewel de werken in de drie straten door dezelfde aannemer werden uitgevoerd, was er toch een groot verschil in het resultaat van de werken. Er kwam vooral veel kritiek op de manier waarop de Kallestraat was aangepakt.

Er waren problemen met de dekstenen van de riolen en ook de greppels zorgden voor problemen. Vooraleer er over een oplevering van de werken gesproken werd, gaf het college van burgemeester en schepenen de ontwerper de opdracht om een lijst op te stellen met alle gebreken. Pas als er een oplossing voor die problemen was kon er over een overname van de werken gesproken worden, klonk het bij de schepen van Openbare Werken. Er is de afgelopen maanden meerdere malen gewekt aan de Kallestraat.

Nieuw probleem
Op 15 juni zit de schepen van Openbare Werken samen met de ontwerper en de firma die de werken uitvoerde rond de tafel om de oplevering van de werken te ondertekenen. Volgens de ontwerper zijn alle aangehaalde fouten voldoende hersteld en kan de gemeente de werken overnemen.

Toch zou een nieuw probleem de oplevering van de werken nog even kunnen vertragen: de afgelopen dagen is er immers een nieuw probleem, niet in de Kallestraat maar in de Ringbaan, opgedoken. Op verschillende plaatsen brokkelt de rijweg af. De afbrokkeling gebeurt zowel aan de rechter als linkerkant van de rijweg. Zij begint steeds op de scheiding tussen de rijweg en de greppel.

Schepen van Openbare Werken Wille werd door inwoners van de Ringbaan op de hoogte gebracht van het nieuwe probleem. Hijzelf ziet er niet onmiddellijk een verklaring voor. Vooraleer hij met de firma rond de tafel gaat zitten wil hij eerst nog met de verantwoordelijken van de Technische Dienst en de ontwerper ter plaatse de toestand bekijken om na te gaan wie verantwoordelijk moet gesteld worden voor de afbrokkeling.

Als de fout bij de aannemer ligt dan moet hij het probleem verhelpen. De inwoners van de Ringbaan vrezen dat de afbrokkeling het gevolg is van de zware vrachtwagens dat alhoewel het verboden is toch langs de Ringbaan rijden. Volgens hun uitleg zou de rand van de greppel het begeven onder het gewicht van die zware vrachtwagens.

Dat er iets aan de toestand moet gebeuren staat volgens de schepen van Openbare Werken vast. Als er niet snel wordt ingegrepen kan de brokkeling verder om zich heen grijpen, wat tot grote kosten voor de gemeente of de aannemer zou kunnen leiden.


Folk in Den Hoogen Pad

Zondag 27 juni organiseert de Adegemse afdeling van de Gezinsbond zijn jaarlijkse familiefeest. Vanaf 17 uur worden de leden in den Hoogen Pad verwacht. Zij kunnen er aanschuiven om te proeven van een heerlijke Paella, die op ambachtelijke manier bereid wordt.

Vanaf 20 uur staat er een optreden van The Nightmares op het programma. De groep brengt instrumentale en gezongen folkmuziek. Ook de traditionele oude en nieuwe meezingers ontbreken niet op het programma. Kaarten voor het optreden zijn te verkrijgen bij Wilfried Sierens op het nummer 050 71 55 77 of bij Dorine De Vlieger op het nummer 050 71 61 33.


Adingha organiseert Kermistornooi

Naast het programma van het kermiscomité zorgt de VZW Adingha voor extra activiteiten tijdens de zomerkermis. Vrijdag 9 juli start het jaarlijkse zaalvoetbaltornooi op de terreinen van Adingha achter den Hoogen Pad. Tot vorig jaar konden slechts twaalf ploegen aan het tornooi deelnemen. Dit jaar is er ruimte voor 16 ploegen. Een deel van de plaatsen is reeds ingenomen.

Ploegen die nog willen inschrijven kunnen contact opnemen met Adingha op het nummer 0498 79 35 21. Deelnemen aan het tornooi, dat tot zondagavond duurt, kost € 50 per ploeg. De waarborg van € 20 wordt na het tornooi aan de deelnemende ploegen terugbetaald. Iedere ploeg houdt aan het tornooi minstens een wedstrijdbal als aandenken over.


Huwelijksjubilea

Echtparen die ter gelegenheid van een huwelijksjubileum (50-60-65 jaar of meer) ontvangen willen worden, of een delegatie van het college van burgemeester en schepenen thuis willen ontvangen moeten dat schriftelijk aanvragen. Om praktische redenen moet die aanvraag een zestal weken voor de datum van het jubileum gebeuren. De aanvraag kan gericht worden aan de dienst Burgerlijke Stand, in het Gemeentehuis.

 


Home
Home