De week van Pol Veirman
Eerste jaargang nr. 1 - Week 49 : van 30 november tot 6 december 2003


MICHIEL VAN AELBROECK
SPORTMAN VAN HET JAAR!


Michiel Van Aelbroeck ontvangt uit handen van schepen van
Sport Noël Wille de trofee van Sportman van het Jaar.

De gemeentelijke sportraad organiseerde in het cultureel centrum den Hoogen Pad zijn jaarlijks sportgala. Hoogtepunt van de avond was verkiezing van de sportlaureaten. Die worden niet door het bestuur van de sportraad maar door de verenigingen die bij de sportraad zijn aangesloten gekozen. Voor de verschillende categorieën maken de sportclubs hun keuze uit de sporters die door het bestuur van de sportraad werden genomineerd.

Een uur voor het begin van het sportgala brachten vertegenwoordigers van de sportclubs hun stembrieven binnen. Terwijl het programma van het sportgala werd afgewerkt werden in een vergaderlokaal van het cultureel centrum de stemmen voor de verschillende verkiezingen geteld.

Het stramien van het sportgala stak in een nieuw kleedje. De club en andere kleine kampioenen werden niet meer op het podium geroepen. Zij kregen hun attentie op het einde van de avond bij het verlaten van de zaal. Het podium van het cultureel centrum was voor de gelegenheid omgebouwd tot een praatcafé.
Luc Van Landschoot, voorzitter van de sportraad ontving er in afwachting van de bekendmaking van de uitslag van de verkiezingen van de laureaten, voetballer Vital Borkelsmans, wielrenner James Van Landschoot en tennistrainer Filip Lasoen.
Zij hadden het onder meer over de plaats van sportief België in de wereld.

De aanwezigen zaten ook geboeid te luisteren naar het gesprek met de Maldegemse valschermspringer Tom Claeys. Hij was een van de valschermspringers die het wereldrecord valschermspringen in groep verbeterde.

VERKIEZINGEN

Nadat Noël Van Hoorebeke (trainer Atletiekclub Meetjesland) tot laureaat van sportverdienste, Mini AZ 77 tot sportploeg van het jaar en Miek Vynke ( Europees kampioen duatlon), tot Sportvrouw van het jaar waren verkozen was het wachten op de uitslag van de verkiezing van Sportman van het jaar.

De sportclubs hadden de keuze uit Gouden medaillewinnaar op de special Olympics (50 m sprint) Christoph Molinarolli, Provinciaal kampioen wielrennen Michiel Van Aelbroeck, Provinciaal kampioen atletiek Kristof Mouton en Belgisch kampioen tennis Dominique Coene.

De sportclubs kozen de Adegemnaar Michiel Van Aelbroeck als Sportman van het Jaar 2003.

In een gesprek met moderator Van Landschoot blikte de wielrenner terug op zijn geslaagd seizoen.. Naast de titel van Provinciaal Kampioen presteerde de eerstejaars junior ook sterk in de wereldbekerwedstrijden. Michiel ontkende niet dat niet zijn prestatie op het wereldkampioenschap in Canada net als die van zijn collega's ondermaats was. "Wij hebben ons daar te veel verveeld. De 14 dagen die aan het wereldkampioenschap vooraf gingen was er door de Belgische Wielerbond buiten het trainingsschema niets voorzien om onze dagen te vullen. In ons hotel was buiten het zwembad niets om de tijd te doden en zwemmen mochten wij van de trainers niet. Wij kwamen dan ook ongemotiveerd aan de aan start. Omdat ik in een massasprint geen kans maak ontbind ik normaal na ongeveer 40 km de duivels. Tijdens het wereldkampioenschap draaide het gewoon niet..." legde de sportman 2003 uit.

Michiel wil ook volgend seizoen zijn studies en zijn sport combineren. Hij is er van overtuigd dat hij als tweedejaars junior nog betere resultaten kan halen dan het voorbije seizoen. Meer info over Michiel vind u op zijn eigen website www.vanaelbroeck.com


ALTE HERREN VK ADEGEM
SCOORDEN TWEEMAAL ZO HOOG


Een delegatie van de Alte Herren overhandigt samen met de
voorzitter van VK Adegem en Chantal Longeville een cheque van
€ 5.444 aan de voorzitter van het gemeentelijk comité KOTK.

Sedert ze onder de vleugels van VK Adegem zitten waait er een nieuwe frisse wind door de rangen van De Alte Herren. Het is opnieuw een groep spelers die zowel op als naast het terrein vrienden zijn, die graag lol tappen en het hart op de juiste plaats hebben.. Toen ploegafgevaardigde Raf Van de Velde voorstelde om ten voordele van Kom Op Tegen Kanker een wedstrijd tegen een team van vedetten te organiseren schaarde iedereen zich meteen achter het voorstel. Voor het leggen van de contacten en het administratief voorbereiden van de wedstrijd kon de ploeg ook rekenen op de inzet van Chantal Longeville.

In minder dan een maand was de voorbereiding klaar. VK Adegem stelde zijn terrein en kantine gratis ter beschikking. De wedstrijd ging door op 10 november. Het was bijzonder mistig. Tegen 17 u waren ook alle bladeren van het voetbalveld verwijderd. De Alte Herren vreesden dat door de mist de belangstelling voor de wedstrijd lager zou liggen dan verwacht. Dat publiek bleef niet huis voor de mist. Meer dan 700 mensen woonden de wedstrijd bij. Voor, tijdens en na de wedstrijd werd er verbroederd in de tent rond het terrein en in de kantine. Van de vedetten die aan de wedstrijd deelnamen of als supporter aanwezig waren kregen de Alte Herren veel lof voor hun initiatief.

RESULTAAT

De Alte Herren scoorden niet alleen met hun gelijkspel sportief hoog op 10 november. Vrijdag 21 november was de ploeg te gast bij het Gemeentelijk Comité Kom Op Tegen Kanker. Zij overhandigden een cheque van € 5.444. De Alte Herren hadden toen zij de idee van de wedstrijd lanceerden gehoopt dat ze €2.500 bijeen konden schrapen. Door het succes van hun initiatief zijn de Alte Herren vast besloten om over 2 jaar opnieuw uit te pakken met een voetbalwedstrijd tegen vedetten. De eerste contacten werden al gelegd.


TUTTI COLORI
GEEFT EXTRA KLEUR AAN
"SAMEN DEUREN OPENEN"


Met zijn optreden gaf Tutti Colori extra kleur aan
de slotmanifestatie van "Samen Deuren Openen".

Ook aan Adegem gaat het jaar van mensen met een handicap niet onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de sociale Raad nam het gemeentebestuur de afgelopen maanden enkele initiatieven. Een aantal mensen met een handicap werden de boer opgestuurd om na te gaan hoe goed onze openbare gebouwen voor hen bereikbaar zijn en hoe makkelijk of moeilijk ze zich in de verschillende leefkernen kunnen bewegen. Alle goede en slechte punten werden genoteerd en in een verslag gebundeld. Dat bundel moet een leidraad worden voor schepen van Sociale zaken Anneke Gobeyn bij het uitstippelen van haar beleid voor de komende jaren.

De actie Samen Deuren Openen werd zondag 23 november afgerond met autozoektocht en een Slotmanifestatie in den Hoogen Pad. De deelnemers aan de autozoektocht moesten in de gemeente een aantal locaties bezoeken. In een aantal ervan konden ze zien hoe mensen met een handicap wonen en leven. Bij andere gebouwen konden ze zien hoe moeilijk mensen met een handicap het hebben om die te betreden. In de Hoogen Pad kregen de organisaties die werken met en rond mensen met een handicap d kans hun werking te promoten. 's Avonds stond er in het cultureel centrum ontspanning op het programma.

Ondanks de problemen met de geluidsinstallatie werd het toch een gezellige avond. Daar zorgden onder meer leden van KVG met hun playbackshow en de Dansende wielen voor. Het werd muisstil in de zaal toen eerste deelnemers aan het Hannah project gedichten voordroegen en later op de avond Mieke Ingels en Jurgen Deneve, beiden rolstoelgebruikers, getuigenis aflegden van de problemen die zij bij het uitvouwen van hun leven met een handicap tegen komen. "Wij willen niet betutteld worden maar kansen krijgen om een normaal leven te leiden" klonk het door de micro.

TUTTI COLORI

Severine Doré die met haar deelname aan de preselectie voor het eurosongfestival doorbrak als zangeres was de blikvanger op de slotmanifestatie. Zij was zeker niet de enige die het publiek in vervoering bracht met haar muzikaal talent. Ook de groep Tutti Colori veroverde de harten van het publiek. Die groep bestaat uit bewoners van de Vierklaver in Adegem en Landegem. Die groep brengt verschillende genres muziek. Enthousiast storten zij zich op de modernste Vlaamse hits. De groep is niet alleen sant in eigen land. De afgelopen maanden heeft de groep verschillende optredens in Vlaanderen verzorgd. Wie hen aan het werk hoor en ziet kan zien dat de leden van de groep zich volledig in hun muziek uitleven.

 


Home
Home