In d'Helle

Bijdrage van Hugo Notteboom

Uit : 100 jaar Adegem, Maldegem, Middelburg - Een uitgave van de Heemkundige Kring Het Ambacht Maldegem 1986.
Artikel hier gepubliceerd met toestemming van de auteur.


De familie Van Oost viert feest!

De familie Van Oost viert feest in d'Helle

We weten niet bij welke gelegenheid de familie Van Oost hier is samengekomen, maar het is duidelijk te zien dat er niet gewerkt wordt. En als er niet gewerkt werd, was er feest!

Bij de familie Van Oost werd er die dag veel "getoast"!

Op de opname van rechts naar links: Staande: Charles Van Poucke (herbergier Helle), Louise Van Oost, August Van Oost, rijkswachter, Emiel Van Oost, rijkswachter en later horlogemaker, Camiel Van Oost, politieagent, vader Charles-Louis Van Oost, moeder Leonie Sierens, Marie Dauwels, Clementine Vereecke, Petrus Van Oost, Charles-Louis Herrebaut.

Zittend: grootmoeder Victoria Geyssens, Prudence Van Oost, Rosalie Van Oost, Louis Dauwels.


Vier soldaten bij Desiré Baute

Vier soldaten bij Desiré Baute in d'Helle

In 1938 had het gezin Desiré Baute-Sikaet 4 zonen bij het leger. Emiel en Albert deden hun normale legerdienst en Alfons en Ghislain deden hun "kamp". Het gezin met 11 kinderen woonde toen nog in d'Helle (eerste boerderijtje links), maar verhuisde in 1939 naar Heulendonk.

We bemerken van links naar rechts: Boven: de 4 soldaten Alfons, Ghislain, Albert en Emiel. Midden: André, Lucien, Bertha en Leopold. Onderaan: Richard, Desiré, Germaine, Irma Sikaet en Roger. Roger en Richard waren een tweeling, moeilijk uit mekaar te houden op die leeftijd. Alfons is de vader van Dr. Omer Baute.

Home Home   |  Geschiedenis Pagina geschiedenis