Calligraphie © Hassan Massoudy


On ne peut trouver de poésie nulle part quand on n'en porte pas en soi.

Poetry is nowhere to be found unless it is born from within.

No se puede encontrar poesía en ningun lugar si uno no la lleva en sí.

Poesie ist nirgendwo zu finden, wenn man sie nicht in sich hat.

Poëzie is nergens te vinden wanneer men ze niet in zich heeft.

(Joubert)

OVER MEZELF EN ANDERE DINGEN

Langs klaprozenrood en distelpluizen voltrekt zich mijn bestaan. Water, bomen, vogels, mos, keien, de mens, zandkorrels, en tenslotte de nooit genoeg volprezen maan met wie ik me één voel; eigenlijk alles wat ik observeer speelt een grote rol in mijn leven. Daaruit put ik mijn inspiratie.

Een soort klaproosmens ben ik, want veel tegenstrijdigheden zitten diep in mij verweven. Een bijzondere beduiding schenk ik mijn voornaam: Iris, regenbooggodin. Er zijn mijn biografie en bibliografie. Er zijn gedichten. Er zijn beschouwingen omtrent mijn bundels; teksten die critici door de jaren heen hebben geschreven. Verder werden enkele artikelen en interviews geplaatst die verschenen zijn in De Poëzietuin.

Mijn dank gaat uit naar hen die me door de jaren heen een grote steun zijn geweest en het zijn gebleven. Met diepe genegenheid denk ik aan mijn geliefde vader, wiens naam ik probeer alle eer aan te doen. Als dichteres kan ik me niets liever wensen dan de receptieve lezers een paar innige momenten van schoonheid en bezinning schenken, ze als mijn graag geziene gasten beschouwend.

Iris Van de Casteele
[email protected]