Adriaan Van Landschoot

Adriaan Van Landschoot

Adriaan werd geboren in Heulendonk (Canadamuseum), woonde in het Dorp (Buiten De Wereld), Het Witte Huis langs de Staatsbaan om vervolgens via St. Martens Latem nu in Baarle Drongen aan de Leie te belanden.

Na zes jaar college te Eeklo en het Erasmusinstituut was hij klaargestoomd om als boekhouder in een textielbedrijf aan de slag te gaan waar hij meteen ook op hun kosten mocht bijscholen aan het textielinstituut te Gent.

Na die lessen vond hij zichzelf rijp om in de mode te gaan en startte Carnaby op, wat in enkele jaren uitgroeide tot een keten van 14 boetieks verspreid over het land en de productie van een eigen collectie hemden, bloezen en dassen.

Op zijn dertiende begon hij echter ook als muzikant (gitaar) om, na een intense periode van spelen bij één van de bekendste groepjes van de streek -de Mirky's- definitief van het podium te stappen en achter de schermen te gaan werken, wat hem veel meer intrigeerde.

Al snel kwamen de eerste successen en een eindeloze reeks toppers in het populaire circuit.

Vijf deelnames aan Eurosong resulteerden in de tot nog toe twee beste uitslagen voor Vlaanderen op het Songfestival met Dream Express (7e) en Stella (4e) om na Petra, Good Shape, Enzo, Dreamlovers etc over te schakelen op zijn eerste liefde, de klassieke muziek.

Ook daar was het meteen raak. Wie kent Schatteman & Couvreur, Night of the Proms Fine Fleur en zijn eigen klassiek orkest Adrivalan niet? Zomer 2005 was er nog het succes An & Schatteman.

Het Adrivalan succes ligt nu aan de basis van ADYA CLASSIC, een zinspeling op het Aida en een samensmelting van ADriaan en YAsmin, zijn dochter.

Dat wordt meteen zijn grootste project ooit, waarbij hij de grootste klassieke werken van Mozart, Beethoven,Tchaikovski, Rossini, Bizet, Verdi, Vivaldi, Offenbach, Dvorak, Von Suppé enz. combineert met Drum & Bass en Lounge onder groot klassiek orkest en koor.

Adya Classic komt uit in zomer 2006, stormt in geen tijd naar nummer 1 en blijft daar 5 weken staan. ADYA Classic 1 verkoopt goud tot dubbel platina. Ook ADYA Classic 2 gaat in 2007 dezelfde weg op met 4 weken nummer 1. Ondertussen hebben via het Festival van Cannes en Berlijn nagenoeg 50 landen met ADYA kennis gemaakt.

Ook zeezender Radio Atlantis en vele andere initiatieven maken deel uit van het turbulente leven van Adriaan...

Websites :
Radio Atlantis (op Wikipedia)

Home
Home