Verenigingen

Het bloeiende verenigingsleven in onze gemeente

Volkstheater
Adegems Volkstheater
Contact : Christa Grijp


Walland 5
9991 Adegem (Maldegem)
050 71 72 01
www.adegemsvolkstheater.be
De tijd dat er bij het Adegems Volkstheater soms à l'improviste stukken werden gekozen en gespeeld, ligt ver achter ons...
Sedert enige jaren werken wij met een vast verkozen bestuur en durven we onszelf een culturele vereniging noemen.
Op ons repertoire hebben we niet alleen avondvullende stukken eens per jaar, we brengen ook alternatief toneel en wagenspelen allerhande...
ambibrew
Ambibrew VZW


Spanjaardshoek
9991 Adegem (Maldegem)

www.ambibrew.be
Ambibrew VZW is een vereniging die zich inzet om de kunst van het ambachtelijk bier maken te verfijnen.

Wij zijn een groepje vrienden die de interesse hadden om eens een biertje te brouwen.

Meer info over degustatie's en activiteiten zijn te vinden op de website...
belgiecanada
België-Canada VZW
Voorzitter : J. Rotsart de Hertaing


Beheerder : M. J. De Clerck
Heirweg 8 - 9990 Maldegem

www.belgiumcanada.net
De voornaamste doelstelling van onze vereniging, is het bestendigen en het verder ontwikkelen van de relaties tussen België en Canada. Ze wil ook de dankbaarheid van het Belgische volk aan Canada en het Canadese volk benadrukken. Canada heeft in de Tweede Wereldoorlog een immens offer gebracht: op ons grondgebied vonden meer dan 800 Canadese soldaten de eeuwige rust. De ingetogen herdenking in september van elk jaar op het Canadees Kerkhof is een ideale gelegenheid om een ode te brengen aan de vrede.
canticorum
Gemengd koor Canticorum
Dirigent: Jan Wauters


Valeer van Kerkhovelaan 11
9990 Maldegem
0484 954 344
Het Gemengd Koor Canticorum bestond uit een fusie van verschillende groepen zangers. Het jaar 1984 werd de officieuze start van het huidig koor. Op nieuwjaar 1989 werd de nieuwe naam van het koor bekend gemaakt. Het 'Sint-Adrianuskoor' werd toen 'Gemengd Koor Canticorum'. De zangers zijn ingedeeld in sopranen, alten, tenoren en bassen. Wekelijkse repetitie op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in de kerk van Adegem.
Meer info op onze FaceBook pagina!
de Lapperkes
Carnavalsvereniging
De Lapperkes


Lokaal Café 't Lapperke
9991 Adegem (Maldegem)

C.V. De Lapperkes is een Adegemse Carnavalsvereniging.

Alle info en foto's zijn te vinden op facebook bij
C.V. De Lapperkes
davidsfonds
Davidsfonds Adegem
Secretaris : Piet Blomme


Ringbaan 17a
9991 Adegem (Maldegem)
050 71 43 57
www.adegem.davidsfonds.be
Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk dat tegelijk jeugd- en volwassenenboeken uitgeeft, grote en kleine evenementen organiseert, cursussen op niveau aanbiedt en reizen met een meerwaarde opzet. Het Davidsfonds is actief op honderden plekken, in heel Vlaanderen, en focust in al wat het doet op taal, geschiedenis en kunst.
Meer dan 5.000 vrijwilligers organiseren jaarlijks meer dan 10.000 evenementen, ook bij u in de buurt...
eendracht
Eendracht Maakt Macht
Voorzitter : Georges Devos


Secretaris : Julien Veirman
9991 Adegem (Maldegem)

Onze vereniging werd gesticht op 19 April 1911, door oud-soldaten die onder Prins Leopold III gediend hadden, onder de kenspreuk "Eendracht Maakt Macht Adegem".
Eendracht maakt Macht verzamelt onder één kenspreuk 5 verschillende verenigingen (Oud-strijders, Oud-wapenbroeders, Krijgsgevangenen, Weggevoerden en Sympathisanten), die tot doel hebben de slachtoffers van beide wereldoorlogen te blijven erkennen...
Filmclub
Filmclub Meetjesland
Voorzitter : T. Van Hoeteghem


Malecote 13 A
9991 Adegem (Maldegem)

De Koninklijke Filmclub Meetjesland is een actieve vereniging waar jong en oud zijn gading kan vinden. De doelstellingen van de club zijn velerlei: ervaringen uitwisselen onder cineasten, elkaar helpen bij opnames of montage, maar eerst en vooral leren aangename filmpjes maken tot vertier van al diegenen die het willen zien. Allen willen door hun film (zij het een reisfilm, documentaire, genrefilm of speelfilm) een verhaal vertellen...
bigband
Friday Night Blasters
Voorzitter : Peter Van Hecke


Secretariaat: Aalterbaan 156
9990 Maldegem

De Friday Night Blasters, ontstaan in de schoot van de oeroude Maldegemse Muziekmaatschappij Sinte-Cecilia, brengen onder leiding van Wim Lasoen een heerlijke mix van jazz, bop, funk en latin in een 25-koppige bezetting. De muzikanten repeteren elke vrijdag in Taverne Buiten de Wereld. Publiek is er altijd welkom...
gezinsbond
Gezinsbond Adegem
Voorzitter : Wilfried Sierens


Molenstraat 19 a
9991 Adegem (Maldegem)
050 71 55 77
Bij de Gezinsbond Adegem kan u terecht voor o.a. kinderoppas, sociaal-cultureel werk, kindgerichte activiteiten, aankoop GSM-kaarten met korting op de Gezinsspaarkaart, NMBS-passen, enz.
Vijf maal per jaar wordt er een ledenblad "Prikbord" uitgegeven waarin alle komende activiteiten worden beschreven. Wenst u verdere inlichtingen bezoek dan de Webpagina van de Adegemse Gezinsbond
Greenteam
Greenteam
Save The Earth


Adegem Dorp 23b
9991 Adegem (Maldegem)

www.savetheearth.webklik.nl
Greenteam Save The Earth zet zich in voor de natuur in Adegem en Brugge.

Wij zoeken ideeën voor acties! Als u iets weet dan kan u het zeker op de website van onze club plaatsen. Wij zoeken ook bedrijven of particulieren die onze acties willen sponseren. Dat kan ook via onze website in de rubriek "steun ons". En wij maken ook schrijnwerkerij!

Interesse? Kijk dan op onze website!
heulendonk feest
Heulendonk Feest
Voorzitter : Bernard Wauters


Heulendonk 29
9991 Adegem (Maldegem)

We zijn een buurtvereniging die als doel heeft het leven in onze buurt aangenamer te maken en de sociale kontakten tussen de bewoners te verbeteren. Om dit te realiseren geven we een jaarlijkse barbecue in de maand juli. Met wat we hieraan overhouden kunnen we onze buurtbewoners en sympathisanten uitnodigen naar een nieuwjaarsreceptie waar het overgrote deel van de dranken gratis is.
jnm
Jeugdbond Natuurstudie
en Milieubescherming


J. Jansen - Rode Kruisstr. 36
9900 Eeklo
09 377 05 48
De Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming bestaat uit een 45-tal afdelingen verspreid over Vlaanderen.
De afdeling Eeklo bestaat uit de gemeenten Eeklo, Maldegem, Adegem, Sint-Laureins, Kaprijke, Waarschoot, Zomergem en Lovendegem.
De aktiviteiten -georganiseerd voor en door jongeren van 8 tot 25 jaar- omvatten excursies en tochten in natuurgebieden in de streek, maar ook beheerswerken in natuurreservaten en allerlei acties voor het milieu...
grenadiers
Koninklijke Verbroedering Grenadiers
Voorzitter : Gaston Roeygens


Bogaardestraat 78
9990 Maldegem

www.grenadiers.be/
De Koninklijke Verbroedering Grenadiers van Adegem is een volledig onafhankelijke vereniging, die als afdeling van de Nationale Koninklijke Verbroedering van Belgie, samen met de verbroederingen van de Carabiniers en 7° Jagers, ieder jaar begin Mei een herdenkingsplechtigheid organiseert voor alle Belgische militairen, Grenadiers, Carabiniers en 7° Jagers die tijdens de 18 daagse veldtocht van 1940 in onze regio gesneuveld zijn. Zij neemt eveneens deel aan menige plechtigheden binnen en buiten de gemeente. Zij heeft als leuze "EENS GRENADIER STEEDS GRENADIER".
ketellappers
Schaakclub 'De Ketellappers'
Secretaris : Stefaan De Clerck


Balgerhoeke 73
9900 Balgerhoeke (Eeklo)
050 70 00 18
Schaakclub De Ketellappers speelt alle jaren enkele toernooien in zaal De Kesel te Adegem (boven de kinderopvang, aan de kerk)

Speeldagen :
Vrijdag zomervakantie - Start om 19.45 uur
Verenigde Vrienden
Koninklijke Fanfare
De Verenigde Vrienden9991 Adegem (Maldegem)

In Vlaanderen bestaan er wellicht grotere fanfares dan de onze. Ongetwijfeld bestaan er zelfs betere fanfares. Maar er is slechts één fanfare die haar naam met zoveel eer draagt: de Verenigde Vrienden van Adegem!

Klik hier om de VVA webpagina te bekijken!
Landelijke Gilde Adegem
Landelijke Gilde
Voorzitter : Rik Vandenberghe


Blekkersgat 7
9991 Adegem (Maldegem)

adegem.landelijkegilden.be/
De Koninklijke Landelijke Gilde van Adegem bestaat al meer dan 100 jaar en is één van de oudste verenigingen van Adegem. Wat aanvankelijk een organisatie was waarin de boeren zich verenigden om hun rechten beter te kunnen verdedigen, is vandaag uitgegroeid tot een multiculturele vereniging van meer dan 100 leden, die respect en eerbied hebben voor het platteland...
Remembrance Oldtimer Club Legervoertuigen
Remembrance Adegem Maldegem
Oldtimer Club Legervoertuigen


Waterpolder 8
9992 Middelburg (Maldegem)
0475 89 70 38
Remembrance is een vriendenclub met een passie voor oude legervoertuigen.

Jaarlijks organiseren we een tiental rondritten. Wij nemen ook deel aan tal van plechtigheden, zoals o.a. de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid in mei voor de Grenadiers - Karabiniers te Adegem en de Switch Back Memorial March in september.
vierklaver
VZW De Vierklaver
Afdelingshoofd: Jan Mussche


Lenen 7
9991 Adegem (Maldegem)
050 72 86 51
www.de-vierklaver.be/
De Vierklaver is een vereniging voor ondersteuning van volwassenen met een handicap via erkenning, bezigheids- en nursingtehuis, dagcentrum en begeleid werken.

De Vierklaver richt zich tot volwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap op drie vestigingsplaatsen nl. te Nevele-Landegem (waar de administratieve zetel is) te Adegem en te Maldegem.

Bezoek onze website voor meer info...
U OOK ?  
geen_vereniging
Meld uzelf aan voor een gratis
vermelding op deze pagina !!!

Stuur ons uw adresgegevens + een foto of logo van uw vereniging en wat verklarende tekst:
alle vermeldingen op deze site zijn gratis en vrijblijvend !

Home
Home

Valid HTML 4.01!